Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Becali si-a prezent declaratia de avere

Omul de afaceri George Becali, candidat la alegerile europarlamentare pe lista PRM, a trecut in declaratia sa de avere aceleasi proprietati si economii declarate la parlamentare,  reusind totusi, fara sa instraineze vreun bun, sa dea imprumut o suma de 12 milioane de euro.

Becali declara ca nu are conturi bancare, economii sau datorii, dar nici vreun alt fel de venit in afara terenurilor vandute in perioada 2006 - 2007, in valoare de 100 de milioane de euro, aceleasi lucruri declarate la alegerile parlamentare. 

In declaratia de avere completata pentru alegerile europarlamentare, Becali isi mentine aceleasi proprietati, la aceleasi valori, si mentioneaza ca, in plus, i-a imprumutat lui Mitica Bucsaru o suma de 12 milioane de euro, fara ca averea sa sa se modifice in vreun fel.

Astfel, Becali detine in total aproape 500 de hectare de teren intravilan, agricol si forestier.

La capitolul cladiri, Becali declara o casa mostenita de 1.000 de metri patrati, in Pipera, cu o curte de 25.000 de metri patrati. De asemenea, in sectorul 1 din Bucuresti el mai este proprietarul unei case de locuit cu o suprafata de 3.300 de metri patrati, cumparata in 2006.

In ce priveste masinile, Becali declara un Mercedes, un Audi si un Maybach, toate cumparate in 2005.

Bijuteriile omului de afaceri se ridica la 50.000 de euro, iar ceasurile la 250.000 de euro, fata de 2,5 milioane de euro cat declarase la alegerile parlamentare. Ulterior, Becali a precizat ca la suma respectiva, de 2,5 milioane de euro, a adaugat cu un zero mai mult decat ar fi fost corect.

 Datornicii lui Becali

Ca si in declaratia de avere anteriora, Becali a precizat ca nu detine conturi bancare sau economii. In ce priveste investitiile directe si actiunile, ele si-ar fi pastrat aceeasi valoare, cu mentiunea ca Becali a mai acordat un imprumut in nume personal de 12 milioane de euro lui Mitica Bucsaru, un om de afaceri controversat si patron al echipei de fotbal Unirea Urziceni.

Pe langa acesta, Becali ii imprumutase anterior pe Nae Nicolae si pe Vasile Geambazi, cu 18 milioane de euro si  respectiv 12 milioane de euro si inca nu a declarat ca i-au fost restituiti banii. De asemenea, ii mai sunt datori omului de afaceri: Horia Culcescu (cu 15 milioane de euro), Viorel Tudorache(6 milioane de euro), Costel Bucur(4 milioane de euro), Teia Sponte(3 milioane de euro) si Gheorghe Goga(800.000 de euro).

In acelasi timp, Becali mai are bani imprumutati la U.M Dragasani (2 milioane de euro), SC Avicola Iasi (15 milioane de euro) si FC Steaua (76,5 milioane de lei). De asemenea, detine actiuni la Romes SA(59%), FC Steaua (26%), UM Dragasani (90%), Arcom SA (71%) si Avicola Iasi (69%).

Totodata, la capitolul activelor financiare producatoare de venituri nete Becali declara aceleasi blocuri de locuinte, din Zimnicea, pe care le-a declarat si la alegerile parlamentare: 300 de apartamente in constructie, in valoare de 1 milion de euro, si 6 blocuri de locuinte cu 5 etaje, in valoare de 80 de milioane de euro.

Publicat Miercuri, 29 Aprilie 2009 - 14:07
Cuvinte cheie: Becali, declaratie de avere, europarlamentare, lista PRM | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours