Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Bazac, in cazul DGIPI: Nu am cerut si nu am primit nici un listing pentru nici un numar de telefon

Ministrul Sanatatii, Ion Bazac, a declarat ca la patru zile dupa instalarea sa in functie a primit un mesaj de amenintare pe telefonul sotiei, in care i se cerea sa nu numeasca un anumit medic la conducerea Spitalului Colentina din Bucuresti.

"Pe 28 decembrie, la ora 17:37, pe telefonul sotiei a venit un mesaj de amenintare in care mi s-a spus ca voi avea de suferit daca il numesc director la Colentina pe medicul Andreescu. Am apelat la rude, sotia mea a sunat-o pe sora ei (sotia consulului Romaniei la Milano - Tiberiu Dinu, n.r.), pentru a discuta o situatie care ar speria orice om normal", a spus Bazac, citat de Newsin.

Ministrul Sanatatii a precizat ca nu are nici o legatura cu ancheta din cazul fostului sef al DGIPI Cornel Serban si ca asocierea numelui sau cu acest scandal este pura speculatie. "Nu am cerut niciodata si nu am primit nici un listing pentru nici un numar de telefon. Am convingerea ca rezultatele anchetei vor fi publice cat mai curand, ceea ce va demonstra faptul ca asocierea numelui meu in acest scandal este pura speculatie", a spus Bazac.

Numele ministrului Ion Bazac apare in dosarul fostului sef al DGIPI, Cornel Serban, in legatura cu cererea  pe care consulul Romaniei la Milano, Tiberiu Dinu, i-a adresat-o lui Serban pentru a-i da listingul telefonic al unui politician, spun surse judiciare.

Cornel Serban, fostul sef DGIPI, Petru Pitcovici, de la DGA, si omul de afaceri Gabriel Popoviciu nu au primit mandate de arestare preventiva, joi dimineata, de la Curtea de Apel Bucuresti, insa decizia poate fi atacata.

Fostul rector al Universitatii Agronomice, Ioan Alecu, a facut o intelegere cu procurorii anticoruptie si a dat declaratii despre ceilalti acuzati din dosar, astfel incat el nu a fost dus la instanta pentru mandat de arestare.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii anticoruptie au luat masura retinerii pe termen de 24 de ore a lui Ioan Alecu, fost rector al Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata, Gabriel Popoviciu, in sarcina caruia s-a retinut complicitate la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice cu consecinte deosebit de grave, Cornel Serban, directorul Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna din cadrul MAI, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de favorizare a infractorului si folosirea de informatii ce nu sunt destinate publicitatii si permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in scopul obtinerii pentru sine de foloase si Petru Pitcovici, seful Diviziei Operatiuni din cadrul Directiei Generale Anticoruptie din cadrul MAI, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de favorizare a infractorului, potrivit unui comunicat.

Potrivit unor surse judiciare, retinerile de marti au originile intr-un  dosar mai vechi, din 2007, in care era cercetat omul de afaceri Puiu Popoviciu  si Ion Alecu in legatura cu o asociere imobiliara dubioasa.
Publicat Vineri, 27 Martie 2009 - 08:15
Cuvinte cheie: dgipi, DGA, DNA, cornel serban, bazac, spitalul colentina | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours