Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Basescu: Uninominalul este o solutie la increderea scazuta a cetatenilor in Parlament

Seful statului spune ca ar putea organiza un nou referendum daca Guvernul nu va informa cetatenii asupra uninominalului.
Seful statului spune ca ar putea organiza un nou referendum daca Guvernul nu va informa cetatenii asupra uninominalului.

Presedintele Traian Basescu a explicat ca sustine votul uninominal pentru ca a dorit sa gaseasca o solutie la problema deprecierii increderii populatiei in Parlament, precizand ca politicienii cu o reputatie proasta vor fi sanctionati de electoral in momentul alegerilor.

"Cred ca romanii vor veni la vot daca vor fi informati", a declarat Basescu despre referendumul pentru uninominal, in cadrul unei emisiuni la Realitatea TV. Seful statului a spus ca va lua in calcul posibilitatea repetarii referendumului daca Guvernul nu va asigura informarea cetatenilor. "Nu este democratic sa se blocheze canalele de comunicare in masa. Nu este cea mai mare bucurie a mea sa ma duc la TVR, dar m-as duce in fiecare seara ca sa explic de ce avem nevoie de o clasa politica reformata", a adaugat Presedintele.

In ceea ce priveste desfasurarea simultana a referendumului si euroalegerilor, Basescu a precizat ca ambele scrutine sunt la fel de importante, exprimandu-si totodata regretul ca alegerile pentru Parlamentul European nu s-au desfasurat in luna mai si ca Romania este ultima tara care isi legitimeaza reprezentantii pentru PE.

"Sufleteste sunt atasat profund de Partidul Democrat. Dar oficial nu am facut nici o declaratie in acest sens. Nu am cerut cetatenilor sa voteze PD-ul sau PLD-ul", a afirmat Basescu, raspunzand acuzatiilor potrivit carora ar face campanie electorala democratilor.

Traian Basescu s-a referit si la criza imigrantilor romani din Italia, precizand ca autoritatile de la Roma doresc, in mod legitim, sa diminueze infractionalitatea de pe teritoriul tarii lor. Seful statului considera ca situatia tensionata din Italia nu este o problema politica, ci o problema sociala, amintind totodata ca s-a facut un amplu efort diplomatic pentru ca romanii sa poata circula liber in Europa. "Nu suntem dispusi sa toleram abuzurile impotriva cetatenilor romani. Inainte de a ne apara onoarea, trebuie sa ne aparam drepturile", a mai spus Basescu.

Seful statului a subliniat ca este nevoie de politici la nivel european pentru integrarea romilor, explicand ca ce s-a intamplat in Italia poate fi doar inceputul pentru crize similare si in alte tari.

Foto: Newsin
Publicat Joi, 15 Noiembrie 2007 - 08:40
Cuvinte cheie: Basescu, imigranti, uninominal, referendum, euroalegeri, Parlamentul European, PD, PLD | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours