Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Basescu si Kaczynski au discutat despre criza financiara

Presedintele Traian Basescu a discutat cu omologul sau polonez despre criza economica globala, constatandu-se "similitudini" din acest punct de vedere intre cele doua tari.

"Am constatat o similitudine a efectelor crizei pentru ambele tari. Nu noi suntem cei care sa masoare adancimea, dar fenomenele, in mod categoric, sunt similare", a explicat Traian Basescu, facand referire la "sisteme bancare solide, dar nu se mai utilizeaza creditul in economie, nici pentru persoane fizice, nici pentru societati". "Cel putin in sistemul bancar romanesc, problema ofertei de credite exista, dar pretul creditelor este prea ridicat", a afirmat seful statului.

Basescu a facut referire si la efectele micsorarii pietelor de export ale Romaniei, anume Germania, Franta, Marea Britanie si Spania. 

Traian Basescu a precizat ca in cursul convorbirii oficiale cu presedintele Poloniei, Lech Kaczynski, a fost abordata si problema energiei, concluzia fiind ca "proiectele europene, fie ca e vorba de proiectul de interes pentru Polonia, fie de Nabucco, sunt prioritare".

Presedintele Romaniei a sustinut ca s-a inteles cu omologul sau polonez in privinta sustinerii apropierii Republicii Moldova de Uniunea Europeana, precum si asupra acordarii unui sprijin Ucrainei "in drumul sau catre Europa".
Publicat Joi, 5 Martie 2009 - 16:28
Cuvinte cheie: basescu, Kaczynski, nabucco | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours