NUMIREA PROCURORILOR DE CATRE CSM
Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Consultarile de la Cotroceni, ocazie de cearta pentru Mircea Geoana si Traian Basescu

Geoana i-a reprosat lui basescu ca tergiverseaza legea privind numirea procurorilor.
Geoana i-a reprosat lui basescu ca tergiverseaza legea privind numirea procurorilor.

Consultarile de marti de la Cotroceni pe tema Justitie au debutat cu un schimb dur de replici intre presedintele Traian Basescu si liderul PSD Mircea Geoana, dupa ce social-democratul i-a reprosat lui Basescu ca nu a fost indeplinit angajamentul partidelor privind legea numirii procurorilor de CSM.

"A existat un angajament din partea tuturor partidelor ca, cel mai tarziu la 1 ianuarie, sa existe o lege de numire a procurorilor de catre CSM", a aminitit Geoana. "Acest angajament comun", luat cu ocazia unei intruniri din 2006 la Cotroceni, nu a fost respectat, considera Geoana.

"Eu am vazut replicile dumneavoastra frecvente, agresive si uneori necinsite, dar nu-mi spuneti mie ca nu a iesit legea, pentru ca nu sunt parlamentar si aveti cel mai mare grup parlamentar in Parlamentul Romaniei", i-a raspuns Basescu. Schimbul de replici a continuat dintre cei doi, dupa care Basescu i-a propus lui Geoana sa redeschida subiectul dupa plecarea presei, "nu pentru consum public, ci pentru eficienta".

Basescu declarase, la inceputul intalnirii cu partidele politice, ca scopul intalnirii este legat strict de raportul CE pentru Justitie. "Doresc sa va propun ca in urmatoarele 12 luni Romania sa iasa din monitorizare (...). Faptul ca exista agreat de partea romana un proces de monitorizare da dreptul oricarei entitati a Uniunii Europene sa faca comentarii care nu ne plac la adresa oricarei institutii", a spus presedintele. La consultarile de marti s-au prezentat reprezentanti ai tututuror partidelor politice parlamentare si din partea grupului minoritatilor, potrivit Newsin.

Foto: Newsin

Publicat Marti, 12 August 2008 - 13:04
Cuvinte cheie: Geoana, Basescu, justitie, CSM, Cotroceni | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours