Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Basescu: Romania trebuie sa recucereasca pietele arabe, "uitate" timp de 20 de ani

Presedintele Traian Basescu a declarat, la Beirut, ca Romania va trebui sa gaseasca "politici mai inteligente pe plan economic" pentru a reduce dependenta exporturilor catre zona europeana si pentru a recuceri pietele arabe "uitate" timp de 20 de ani.

"Am exportat totul spre UE si acum regretam pietele din Iran, Irak, Siria, Egipt, Liban, care erau pietele noastre traditionale", a declarat seful statului la o intalnire cu oamenii de afaceri libanezi, organizata la Camera de Comert din Beirut. Seful statului a admis ca o alta problema este ca produsele pe care le exporta Romania inainte nu se mai fabrica in acest moment. "Politici mai inteligente trebuie gasite in urmatorii ani pentru a nu ramane dependenti de o singura piata. 70% din exporturile noastre merg spre UE si aproape nimic in Rusia", a mai aratat presedintele Basescu, potrivit Newsin.

El le-a mai spus investitorilor libanezi ca Romania este o tara atractiva din punct de vedere economic, pentru ca economia romaneasca nu o sa fie serios afectata de criza. Seful statului a spus ca se asteapta o crestere negativa intre -1 si -4 si ca rata somajului nu va depasi 6%, spre deosebire de alte tari unde in aceasta perioada de criza somajul ar putea ajunge si la 20%. Presedintele Traian Basescu le-a mai spus libanezilor ca in Romania exista 2 domenii economice care pot deveni o prioritate: industria alimentara si turismul. El le-a recomandat celor prezenti ca, daca vin in Romania, sa investeasca in imobiliare si in constructii pentru ca preturile proprietatilor si ale materialelor de constructii au scazut. Un alt domeniu atractiv este industria alimentara ecologica, pentru ca Romania are importante suprafete de terenuri ecologice.

Seful statului a precizat insa ca in domeniul imobiliar legislatia privind achizitionarea terenurilor nu se va schimba. El a raspuns astfel unei intrebari a unui cetatean libanez, care se plangea ca in Romania strainii au dificultati in a intra pe piata imobiliara din cauza restrictiilor legislatiei. "Guvernul si autoritatile locale sunt acuzate de a fi extrem de generoase in a concesiona si vinde terenuri care initial erau spatii verzi. Nu ne putem astepta la o relaxare legislativa privind folosirea terenurilor pentru constructii. Politicile vor fi din ce in ce mai restrictive, in special in jurul oraselor", a declarat el.
Publicat Joi, 16 Aprilie 2009 - 13:55
Cuvinte cheie: basescu, comert, Iran, Irak, Siria, Egipt, Liban | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours