Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Basescu: Romania poate trece mai usor peste criza decat alte state europene

Presedintele Traian Basescu a declarat, sambata, la Iasi, ca este convins ca Romania poate trece mai usor peste criza decat "multe tari europene" si a facut un apel catre politicieni, dar si catre populatie, la solidaritate.

   
    
"Avem nevoie sa fim solidari intr-un moment de trecere peste o perioada dificila, nu numai a Romaniei. Toata Europa este in criza economica (...) Am convingerea ca putem trece prin aceasta perioada mult mai usor decat o vor face multe alte tari din Europa. Avem nevoie de un singur lucru - de solidaritate.

Solidaritatea dintre popor si oamenii politici. Avem nevoie de intelepciunea de a-i ajuta pe cei care sunt in nevoie sa treaca mai usor peste perioada de criza. Si avem nevoie de sacrificii ale celor care reprezinta elita politica", a afirmat Basescu, citat de Newsin.

"Continuarea modernizarii statului roman nu este o vorba, e o necesitate. Fiecare zi care trece aduna exigente noi. Toti putem fi parte la acest proces prin modernizarea Constitutiei, a institutiilor statului si a modului nostru de a gandi (...) Eu va chem pe dumneavoastra, pe cei 22 de milioane de romani din interiorul tarii si pe ceilalti circa 10 milioane de romani din afara tarii, sa fim parte la procesul de modernizare a Romaniei", a mai transmis seful statului.

Presedintele a subliniat ca nimeni nu e mai presus de lege. "Trebuie sa intelegem acum, asa cum au inteles si politicienii de acum 50 de ani, ca nimeni nu poate fi mai presus de lege. Si as aminti din cuvantul lui Kogalniceanu catre Cuza: "Fa sa inceteze arbitrariul, fa ca legea sa fie tare!". Este ceea ce trebuie sa facem astazi. Legea sa fie deasupra tuturor. De la presedinte pana la cel mai neinsemnat om din aceasta tara, daca putem spune ca un om poate fi neinsemnat. Ma refer la neinsemnat ca functie", a subliniat Traian Basescu.

In intregul sau discurs, Traian Basescu a pus accentul pe necesitatea modernizarii Romaniei, amintind in acest context si de reforma constitutionala si cea institutional.

La manifestarile din Piata Unirii participa, conform estimarilor Jandarmeriei, peste 8.000 de oameni.

Publicat Sambata, 24 Ianuarie 2009 - 16:33
Cuvinte cheie: Basescu, Iasi, Piata Unirii, criza, Romania | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours