Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Basescu: Recunoasterea independentei Kosovo ar fi un "semnal negativ"

Traian Basescu si secretarul general al NATO au discutat despre stadiul pregatirilor summit-ului NATO de la Bucuresti.
Traian Basescu si secretarul general al NATO au discutat despre stadiul pregatirilor summit-ului NATO de la Bucuresti.

Presedintele Traian Basescu a declarat ca recunoasterea independentei statului Kosovo de catre UE si NATO ar fi un semnal negativ dat de comunitatea internationala, ce nu poate fi justificat legal, precizand totusi ca Romania nu este in pozitia de a-si corecta aliatii.

Presedintele Basescu a precizat, in cadrul vizitei efectuate la Bruxelles, ca pozitia Romaniei in privinta Kosovo este in acord cu legislatia internationala care a dus la 60 de ani de pace, subliniind ca singura solutie acceptabila in cazul provinciei Kosovo este incurajarea unui dialog intre Belgrad si Pristina, relateaza Newsin. "Asa cum se intampla cu toate tarile noastre, Serbia are o natiune mandra, cu o cultura si o istorie bogata si un viitor promitator. De asemenea, este un stat cu o importanta cruciala pentru stabilitatea si dezvoltarea economica a regiunii", a mai spus Basescu.

In ceea ce priveste participarea Rusiei la summit-ul NATO ce va avea loc la Bucuresti, in luna aprilie, Basescu a spus ca aceasta tara este binevenita, dar ca participarea la acest eveniment este o decizie pe care trebuie sa o ia autoritatile de la Moscova.

Presedintele Traian Basescu si secretarul general al NATO Jaap de Hoop Scheffer au dezvaluit joi, la sediul NATO din Bruxelles, logo-ul summit-ului de la Bucuresti, intitulat "Aprilie libertatii" si inspirat din momumentul eroilor aerului din Piata Aviatorilor. Dezvaluirea logo-ului a avut loc in cadrul unei intalniri dintre seful statului si reprezentantii NATO, Basescu prezentand stadiu pregatirilor summit-ului de la Bucuresti.

Foto: Newsin
Publicat Vineri, 1 Februarie 2008 - 09:41
Cuvinte cheie: Basescu, NATO, Kosovo, Rusia, Jaap de Hoop Scheffer | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours