Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Basescu: Pana nu intram in zona euro, nu putem avea aceleasi dobanzi la credite ca UE

Presedintele Traian Basescu a declarat ca Romania nu poate sa aiba aceleasi dobanzi la credite ca pe piata din Uniunea Europeana pana nu vom intra in zona euro deoarece bancile utilizeaza bani imprumutati de pe piata internationala.

"Putem sa ne plangem cu dobanzile oricat ne plangem, pana nu intram in zona euro, nu putem avea aceleasi dobanzi la credite ca pe piata UE, este o poveste, pentru ca bancile de la noi utilizeaza bani imprumutati de pe piata internationala. Sigur, si iarasi nu vreau sa faceti vreo apreciere ca sunt un suporter al sistemului bancar strain, dar aduceti-va aminte ce am reusit sa facem cu bancile cand erau ale noastre. 100% le-am tinut din faliment in faliment si, la fiecare un an si jumatate, in anii '90, trebuia sa vina Guvernul, si o spun ca om care a fost in Guvern, sa le refinanteze, pentru ca erau devalizate, aveau 80, 90% chiar, Bancorexul la inchidere, 90% din credite neperformante, nu se mai intorceau inapoi",  a declarat Traian Basescu, prezent la masa rotunda cu reprezentanti ascoiatiilor si federatiilor agricole.
 

Afirmatia sa a venit in contextul in care producatorii agricoli s-au plans de dobanzile mari practicate de banci pentru credite si pentru faptul ca nu exista, in Romania, o banca specializata in acordarea de credite pentru agricultura, potrivit Newsin.

Basescu: Am uitat cuvantul productivitate desi este cheia stabilitatii economice

"Trebuie sa va spun, in acelasi timp, ca atunci cand vorbesti de performanta, vorbesti si de obligatia unuia de asigura conditii, si acesta este Guvernul, dar trebuie si productivitate. Cuvantul asta l-am cam uitat, da? Si in economie, si peste tot, nu numai in agricultura, peste tot, am uitat cuvantul productivitate, care este cheia stabilitatii economice. Economia nu este pentru asistenta sociala, penstru asistenta sociala este Ministerul Muncii, deci neaparat trebuie sa privim spre acest element fundamental, sunt convins ca cei care au succes cu productia integrata privesc in primul rand la productivitate", le-a mai spus Basescu agricultorilor.

Basescu a spus ca nu se poate ca agricultura sa ramana intr-o zona nereformata si in acelasi timp sa solicite bani din partea Guvernului. Seful statului a dat ca exemplu fondurile de la Banca Mondiala pentru refacerea sistemelor de irigatii, aratand ca din cele 90 de milioane de euro puse la dispozitie, in cinci ani au fost cheltuite doar 10 milioane.

Publicat Miercuri, 25 Martie 2009 - 16:10
Cuvinte cheie: basescu, zona euro, credite, agricultori | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours