Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Basescu: Obama cere sprijinul UE pentru inchiderea inchisorii de la Guantanamo

Presedintele Traian Basescu a declarat dupa reuniunea informala SUA-UE, ca presedintele SUA, Barack Obama, a solicitat sprijinul europenilor in procesul de inchidere al inchisorii de la Guantanamo, pana pe 22 ianuarie 2010, primind asigurari de suportul UE, dupa ce vor avea loc discutii tehnice.

Un subiect pe care l-a ridicat presedintele Obama a fost unul pe care l-am anticipat, anume desfiintarea inchisorii de la Guantanamo", a afirmat Basescu. "Aici nu a fost un subiect de discutie, obiectivul presedintelui Obama este ca inchisoarea de la Guantanamo sa fie inchisa pana pe 22 ianuarie 2010, dar presedintele Obama a solicitat sprijinul europenilor in procesul de inchidere al acestei inchisori. A fost asigurat ca-l va primi, dupa ce tehnicienii vor avea discutiile necesare si modalitatile in care putem sprijini SUA sa inchida inchisoarea de la Guantanamo", a declarat seful statului, citat de Newsin.

Intrebat ce a discutat cu presedintele SUA, in timpul discutiilor prilejuite de fotografia oficiala, Basescu a raspuns razand: "Acolo? Ce se poate discuta decat o formula de politete, pentru ca nu m-am dus la discursul presedintelui ceh, am ramas in spate ca aveam ceva de discutat cu premierul Berlusconi si am avut atunci ocazia sa-l salut (pe Obama - n.r.)". "Dar discutiile nici de ieri, nici de azi, dincolo de salutul de la fotografie, nu vi le pot spune", a afirmat insa Basescu.

Presedintele american Barack Obama le-a cerut statelor din UE sa accepte prizonieri de la Guantanamo, pentru a-l ajuta sa-si respecte promisiunea de a inchide centrul de detentie pana in ianuarie 2010.

"Indeplinirea acestui obiectiv ar fi mult mai usoara daca tarile din UE ar colabora cu echipa mea si ar accepta unii dintre prizonieri", le-a spus el liderilor din UE, la Praga. "De aceea este atat de urgenta emiterea de catre Consiliul european a unei pozitii comune care sa sustina dreptul pentru statele din UE de a accepta prizonieri, daca ele decid astfel", a subliniat Obama.
Publicat Duminica, 5 Aprilie 2009 - 18:13
Cuvinte cheie: Basescu, Obama, Praga, Guantanamo | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours