Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Basescu: Politicieni din UDMR au folosit institutiile ca pe propriile mosii

Presedintele Traian Basescu a reiterat faptul ca autonomia teritoriala ceruta de partidele politice din Harghita si Covasna nu va fi acordata, atentionand Guvernul asupra epurarii romanilor din primariile controlate de etnicii maghiari.

"As dori ca electoratul maghiar sa nu aiba impresia ca, nefiind UDMR la guvernare, aceasta minoritate a fost abandonata. Poate este timpul ca Guvernul sa faca demonstratia ca poate fi un bun aparator al intereselor minoritarilor maghiari, chiar daca UDMR nu este la guvernare", a declarat Traian Basescu, referindu-se la dezvoltarea infrastructurii din Harghita si Covasna.

Basescu a tinut de asemenea sa faca o observatie, "nu din motive politice, ci din profunda cunoastere a realitatii":"Sunt politicieni ai UDMR care au utilizat institutiile descentralizatre ca pe propriile mosii. Aceasta realitate nu poate sa dea dreptul politicienilor UDMR sa instige impotriva Guvernului ca se intentioneaza - deci se fac procese de intentie, se strang oameni - pentru ca Guvernul ar intentiona sa schimbe, vezi Doamne, vreun cetatean roman care detine functii de conducere in judetele Harghita si Covasna".

El a adresat membrilor Guvernului rugamintea de a schimba "tot ce trebuie schimbat si este necorespunzator si sa nu faca deosebire intre etnici maghiari si romani", conform Mediafax.

Seful statului a avertizat de asemenea ca "in primariile detinute de primari cetateni romani minoritari maghiari adesea se produce un proces de epurare a cetatenilor romani care nu sunt etnici maghiari".

"Intre aceste lucruri trebuie sa gasiti un echilibru si trebuie rezolvate lucrurile cu intelepciune. Si, in acelasi timp, plecand de la realitatea profunda a articolului 1 al Constitutiei Romaniei, pe care si liderii UDMR si UCM trebuie sa le respecte. Romania este stat national unitar, suveran, independent. Nu putem vorbi de autonomie teritoriala. Si acest lucru trebuie explicat ori de cate ori este nevoie", a mai spus Basescu reprezentantilor Guvernului.

Presedinele executiv al UDMR, deputatul Kelemen Hunor, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, la Miercurea Ciuc, ca Uniunea s-a folosit de mijloace politice pentru a numi directori la institutiile deconcentrate, dar daca actuala putere ii va schimba "doar pe criterii politice" s-ar aduce prejudicii echilibrului etnic.
Publicat Joi, 12 Februarie 2009 - 08:30
Cuvinte cheie: basescu, maghiari, autonomie, harghita, covasna | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours