Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Basescu: Imi asum eroarea legii salarizarii profesorilor

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a declarat ca isi asuma, impreuna cu clasa politica, eroarea promulgarii legii salarizarii profesorilor si a anuntat ca a sesizat Curtea Constitutionala in privinta sporurilor salariale ale magistratilor si ale personalului asimilat acestuia, acordate prin decizii judecatoresti.

"Imi asum, alaturi de toata clasa politica, eroarea promulgarii noii legi de salarizare a profesorilor", a spus, de doua ori in declaratia sa, presedintele Traian Basescu, care a adaugat ca prevederile legale nu au mai putut fi aplicate din cauza evolutiei crizei economice, informeaza realitatea.net.

Seful statului a mai spus ca "disputa intre sindicatele profesorilor si elevi si parinti, pe de alta parte, este inutila". "Aceasta disputa trebuie mutata, daca tot trebuie sa existe, intre profesori si politiceni", a sustinut Basescu.

A doua problema discutata de Traian Basescu se refera la conflictul intre Guvern si Parlament si Curtea Constitutionala cu privire la sporurile salariale din cadrul sistemului judecatoresc, dand exemple de sporuri care au fost castigate in justitie.

"M-am adresat astazi Curtii Constitutionale (...). Motivul acestei actiuni este depasirea atributiilor puterii judecatoresti", a spus presedintele Basescu.

Al treilea punct atins de Traian Basescu in cadrul conferintei de presa se refera la declansarea procedurii de deficit excesiv de catre Uniunea Europeana impotriva Romaniei. "Comisia Europeana a declansat procedura de deficit excesiv impotriva Romaniei. Ar fi o dovada de responsabilitate ca sa intelegem ca putem depasi situatia de criza. Nu vrea sa ma substitui Executivului. Bugetul de Stat este in dificultate pentru asigurarea cheltuielilor curente la care s-a angajat", spune seful statului.
Publicat Luni, 4 Mai 2009 - 17:36
Cuvinte cheie: basescu, greva, profesori, salarii, magistrati | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours