Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Basescu: Exista chestiuni ireconciliabile in relatia cu Rusia

Presedintele Traian Basescu a declarat în cadrul Forumului Economic UE-Rusia ca între România si Rusia exista "si chestiuni" ireconciliabile.

"Cooperarea internationala din Uniunea Europeana si Rusia acopera doua paliere. Primul dintre ele contine problemele de importanta globala, precum Iran, procesul de pace din Orientul Mijlociu, proliferare nucleara, schimbarile climatice, terorismul sau traficul de droguri. Interesele fiind în mare parte comune, cooperarea cu Rusia functioneaza, cu elemente de satisfactie de ambele parti", a declarat Traian Basescu, citat de realitatea.net.

Presedintele României a semnalat totusi si câteva probleme ireconciliabile între cele doua tari vecine la Marea Neagra, România si Rusia. "Marile probleme ale cooperarii cu Rusia se regasesc însa în al doilea palier, care este cel al vecinatatii comune ale Europei de Est si a Marii Negre. Aici întâlnim chestiunile ireconciliabile precum recunoasterea unilaterala de catre Rusia a independentei Abkhaziei si Osetiei de Sud. Tot aici avem si paralelismul proiectelor energetice, ca si reticentele Moscovei cu privire la sinergia Marii Negre si mai nou cu privire la parteneriatul estic", a mai adaugat Traian Basescu.  

Publicat Marti, 26 Mai 2009 - 13:54
Cuvinte cheie: Baescu, Romania, Rusia | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours