Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Basescu: Este strigatoare la cer birocratia din aparatul de stat

Seful statului a declarat, la inceputul sedintei de Guvern, ca reformarea aparatului de stat este esentiala si a acuzat ca, in ultimii ani, au fost pompati bani de la buget pentru "clientela politica", prin birocratia creata.

Traian Basescu a catalogat drept "strigator la cer" faptul ca in ultimii ani s-au pompat bani de la buget in clientela politica si a subliniat efectele negative ale birocratiei romanesti.
 
"M-a bucurat invitatia de a participa la aceasta sedinta, vreau sa stiti ca nu cred nici o clipa in mentinerea unui aparat birocratic supradimensionat. Avem obligatia sa gasim formula ca si cetatenii sau structurile societatii civile care reprezinta birocratia romaneasca sa fie convinse ca reforma aparatului de stat trebuie facuta. Din 300.000 locuri de munca nou create in ultimii ani, 160.000 sunt in aparatul de stat. Asta este strigator la cer.  Ne laudam cu cresterea numarului locurilor de munca, dar noi pompam bani de la buget in clientela politica. Asta s-a intamplat in ultimii ani, ori reformarea aparatului de stat este obligatorie. Puteti privi la orice aspect din activitatea birocratiei romanesti", a mai spus Basescu, potrivit Newsin.

"Noi toti am vorbit inainte de formarea Guvernului de descentralizare, de cresterea nivelului de autonomie al administratiei locale, de reducerea numarului de agentii", a mai declarat Basescu, remarcand ca "descentralizarea pare a fi mai mult un deziderat".

"Pot sa spun ca reducerea birocratiei se poate realiza prin doua elemente esentiale: reducerea numarului de functionari intr-un aparat supraincarcat si reducerea formalitatilor birocratice generate de legislatie, inclusiv reducerea acelor taxe si impozite care au costurile de adminstrare mai mari decat veniturile pe care le realizati in bugetul de stat", a explicat presedintele.
Publicat Sambata, 7 Martie 2009 - 12:14
Cuvinte cheie: birocratie, Guvern, Basescu | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours