Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Basescu: Epurarea etnica din administratia din Harghita si Covasna a avut deja loc

Presedintele Traian Basescu a declarat, sambata, ca in administratia locala din Harghita si Covasna a avut loc o epurare etnica si va considera ca nu mai exista atunci cand va vedea primul director roman la primaria din Sfantu Gheorghe, eventual sef de serviciu sau macar sef de birou.

Traian Basescu spus ca nu-l acuza de nimic pe actualul primar al municipiului Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, pentru ca el a gasit treaba terminata, transmite Newsin.

"Concluzia discutiei noastre a fost echilibru si corectitudine. Acesta adevaruri nu pot fi ascunse, le vede orice roman, orice maghiar, iar a minti ca acest proces nu s-a produs in adminstratia locala din Covasna si Harghita este incorect. Dati-mi un director roman in primariile sau consiliile judetene din Covasna sau Harghita. Nu spun ca trebuie utilizat criteriul etnic, dar chiar niciun roman nu este demn sau pregatit sa ocupe o pozitie de sef de birou intr-o primarie condusa de primari cetateni romani de etnie maghiara?", s-a intrebat seful statului.

Basescu a amintiti si de actiunea de duminica trecuta, cand, fara ca vreun director maghiar de descentralizate sa fi fost schimbat din functie, sute de maghiari au iesit in strada la indemnul bisericilor maghiare pentru a protesta.

Presedintele Traian Basescu s-a aflat, sambata, in statiunea Covasna, unde a avut o intalnire cu sefii Inspectoratelor de Politie ale judetelor Covasna si Harghita, apoi cu prefectii si subprefectii din cele doua judete si cu presedintii Consiliilor Judetene si primari din zona.

Publicat Duminica, 15 Februarie 2009 - 10:07
Cuvinte cheie: Basescu, epurare, etnic, administratie, Harghita, Covasna | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours