Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Basescu catre profesori: Nu aveti fata de mine nici o obligatie, cat timp nu au crescut salariile

Presedintele Traian Basescu le-a spus sindicalistilor ca, atat timp cat majorarea salariilor nu a fost respectata, nu au "nici o obligatie" fata de el, si ca cele trei proiecte de lege elaborate de Comisia speciala reprezinta, din punctul sau de vedere, "o incheiere de mandat asumat pentru educatie".

"Am inteles ca puneti de asemenea sub semnul intrebarii, in discutiile pe care le-ati avut astazi, Strategia. Si, noi am avut o discutie data trecuta, atata timp cat nu s-a putut respecta una din conditiile esentiale, si anume cresterea salariilor profesorilor, nu aveti fata de mine nici o obligatie. A fost optiunea dvs data trecuta sa nu denuntati Strategia, inteleg ca intre timp au aparut niste abordari diferite", a spus Traian Basescu. In momentul deschiderii acestui subiect, reprezentantii presei au fost invitati sa iasa din sala.

La inceputul intalnirii, seful statului a spus ca i-a invitat pe liderii confederatiilor sindicale din educatie la Palatul Cotroceni pentru a le prezenta rezultatul muncii Comisiei prezidentiale conduse de fostul ministru al Educatiei Mircea Miclea, si anume "niste proiecte de legi posibile" ce vizeaza sistemul de educatie. "Dincolo de problemele pe care o sa le ridicati dumneavoastra, am avut si un obiectiv pe care vi l-am anuntat la intalnirea trecuta, si anume: dorinta mea si a Comisiei pentru educatie, care a lucrat de doi ani si ceva pe langa Presedintie, este sa fiti primii care primiti rezultatul muncii Comisiei in toata aceasta perioada, niste proiecte de legi posibile. Sigur, nu sunt legi care sa poata pleca sub emblema proiect, ele trebuie sa dobandesca acest statut in urma asumarii proiectelor de catre Guvern, dar lansarea in dezbatere publica era una din obligatiile pe care Comisia le avea si astazi incercam sa facem un transfer intre rezultatul muncii Comisiei si Guvern", a spus Basescu, care i-a invitat la intalnire pe premierul Emil Boc si pe ministrul Educatiei Ecaterina Andronescu, potrivit Newsin.

Presedintele le-a spus sindicalistilor ca nu le cere sa se pronunte asupra celor trei proiecte de lege, asa cum nici el nu se pronunta asupra rezultatului muncii Comisiei si a unui colectiv de tehnicieni, conduse de Miclea. "Va marturisesc ca mie mi-au placut foarte mult legile, drept pentru care mi le asum ca rezultat al Comisiei, dar repet, ele nu dobandesc inca un titlu oficial pana cand Guvernul nu se va pronunta", a repetat seful statului, adresand reprezentantilor Guvernului rugamintea de a continua sa coopereze cu membrii Comisiei prezidentiale dupa lansarea proiectelor in dezbatere publica.
Publicat Joi, 30 Aprilie 2009 - 18:10
Cuvinte cheie: basescu, profesori, consultari | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours