Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Basescu: Alegerile - un test important pentru Republica Moldova

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, in prezenta Corpului Diplomatic acreditat la Bucuresti, ca Republica Moldova ramane in centrul preocuparilor Romaniei in 2009, tara noastra continuand sa sustina eforturile pentru "un parcurs european predictibil" pentru vecinii de peste Prut.

"Republica Moldova va ramane in centrul preocuparilor noastre pentru anul diplomatic ce incepe. Vom continua sa sustinem eforturile autoritatilor de la Chisinau menite sa asigure democratizarea tarii si un parcurs european predictibil. Desfasurarea in cele mai bune conditii ale scrutinului parlamentar din aprilie anul acesta, cu respectarea principiilor democratice, va constitui un test important si speram sa confirme gradul de incredere pe care noi si partenerii nostri europeni, deopotriva, il acordam Republicii Moldova", a spus seful statului.

Presedintele a aratat ca, in urma reuniunilor Consiliilor Europene de anul trecut, Republica Moldova are, din partea UE si, in particular, din partea Romaniei, o oferta generoasa a carei valorificare ramane la latitudinea autoritatilor de la Chisinau. "In egala masura, vom continua sa sprijinim procesul de reglementare a conflictului transnistrean pentru identificarea unei solutii care sa respecte integritatea teritoriala, independenta si suveranitatea Republicii Moldova" a mentionat Basescu.

Totodata, presedintele a spus ca Romania are, in calitate de stat invecinat cu regiunea Balcanilor de Vest si Europa de Est, "datoria istorica si morala" de a contribui la stabilitatea, democratizarea si dezvoltarea regiunii.

"Vom contribui in continuare la asigurarea progresului statelor din Balcanii de Vest, intelegand prin aceasta in primul rand perspectiva clara a unui viitor european si euro-atlantic, ca modalitate certa de modernizare si responsabilizare a acestor state. Referitor la perspectiva europeana, ne-am luat un angajament si fata de Turcia si vrem sa-l onoram. Dorim sa vedem rezultatele asteptate in planul reformelor interne care sa vina in intampinarea acestui deziderat. Regiunea Marii Negre in ansamblu va ramane o prioritate pentru Romania, la fel Asia Centrala", a spus Basescu, referindu-se la prioritatile politicii externe romanesti pentru anul 2009.

Presedintele Traian Basescu i-a primit, miercuri, la Palatul Cotroceni, pe membrii Corpului Diplomatic acreditat la Bucuresti. La evenimentul ce are loc la fiecare inceput de an a participat si ministrul de externe Cristian Diaconescu.

Publicat Miercuri, 21 Ianuarie 2009 - 15:33
Cuvinte cheie: Basescu, Republica, Moldova, alegeri | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours