Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Avizul pentru anchetarea lui Nastase, cerut inca de pe 9 ianuarie

Procurorul general, Laura Kovesi, a cerut, inca de pe 9 ianuarie, Camerei Deputatilor, avizul pentru inceperea urmaririi penale a lui Adrian Nastase in dosarele "Matusa Tamara" si "Zambaccian 2", au declarat surse judiciare, citate de NewsIn.

Liberalul Eugen Nacolaescu a declarat, joi, ca procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a retrimis Camerei Deputatilor o serie de documente la dosarele deputatului Adrian Nastase, pentru ca acestea sa fie atasate la raportul Comisiei Juridice si, mai departe, discutate in plen.

Pe ordinea de zi a sedintei de joi a Biroului Permanent al Camerei Deputatilor, sedinta amanata pentru luni din lipsa de cvorum, se afla si o scrisoare transmisa de Procurorul General, Laura Codruta Kovesi. Potrivit viceliderului de grup al PNL, Eugen Nicolaescu, Procurorul General a trimis Camerei "o scrisoare de clarificare" careia i-a atasat o serie de documente la dosarele lui Adrian Nastase.

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a decis, in 10 decembrie 2008, trimiterea inapoi la procurori a dosarelor "Zambaccian 2" si "Matusa Tamara" pentru noi probe, pe motiv ca documentele pe baza carora s-a formulat raportul Comisiei juridice sunt nule.

Secretarul Biroului Permanent, Valeriu Zgonea, a declarat atunci ca Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a decis, la propunerea Comisiei juridice, restituirea celor doua dosare la procuror, pentru ca acesta sa vina cu noi probe. Potrivit lui Zgonea, propunerea Comisiei a fost votata fara nici un vot impotriva.

"Noi asteptam in acest moment trimiterea la procuror. Procurorul, daca are documente noi, le trimite si Comisia juridica viitoare poate sa inceapa oricand o analiza pe acest caz", a mai precizat Valeriu Zgonea.

Dosarul "Zambaccian 2" se refera la modul de dobandire a imobilului si terenului din Zambaccian, iar acest dosar care nu a ajuns niciodata in instanta.

Dosarul "Matusa Tamara" se refera la savarsirea infractiunii de dare de mita, constand in aceea ca, "in baza unei intelegeri anterioare cu Melinescu Ioan, a sustinut si determinat emiterea H.G. nr. 1399/30.12.2000, semnand-o in calitate de prim-ministru, prin care Melinescu Ioan a fost numit in functia de presedinte al Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor, pentru a-l determina pe acesta sa faca un act ce intra in atributiile sale de serviciu si un act contrar acestor indatoriri, in scopul de a asigura clasarea unei lucrari ce o viza pe Nastase Daniela si a intra in posesia lucrarii", se arata intr-un comunicat de anul trecut al Parchetului General.

Nastase a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie la 31 mai 2007, fiind acuzat de dare de mita lui Ioan Melinescu, pe care l-a promovat ca sef al Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor (ONPCSB). El a fost invinuit ca, in anul 2000, l-a numit pe Melinescu la conducerea Oficiului, printr-o hotarare de guvern, in schimbul blocarii unei lucrari avand ca obiect o tranzactie suspecta, de 400.000 de dolari in contul Danei Nastase.

Melinescu a fost si el acuzat de sustragere sau distrugere de inscrisuri, luare de mita si divulgare de informatii. Scandalul mediatic "Matusa Tamara" a izbucnit la inceputul anului 2006, dupa publicarea declaratiilor de avere din 2005 ale demnitarilor. In urma scandalului, Nastase si-a pierdut toate functiile politice, de presedinte executiv al PSD si de presedinte al Camerei Deputatilor.

Publicat Vineri, 23 Ianuarie 2009 - 14:06
Cuvinte cheie: Nastase, anchetare, aviz, Parlament, Matusa Tamara | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours