Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Antonescu: PNL va avea un presedinte "fara unchi, fara nasi, fara pile, fara bani"

Cei doi contracandidati la sefia PNL, actualul presedinte, Calin Popescu Tariceanu, si vicepresedintele Crin Antonescu, s-au acuzat reciproc in cadrul unei dezbateri televizate - unul de neasumare a responsabilitatilor, celalalt de lipsa de transparenta in luarea deciziilor.

Antonescu a fost cel care l-a atacat primul, indirect, pe Tariceanu, in momentul in care, sustinadu-si propriul proiect politic, a tinut sa sublinieze ca in PNL este nevoie de "reabilitarea" normelor si de respectarea procedurilor, cu aluzie la criticile aduse conducerii Tariceanu ca ar fi decis intrarea in opozitie fara consultarea partidului.

De cealalta parte, Tariceanu a preferat atacul direct. Adresandu-se lui "Crin", presedintele PNL i-a atras acestuia atentia ca politica nu se face prin conversatii "de salon" sau politica "de cafele", iar PNL nu trebuie sa faca opozitie doar prin critici "cu metafore", potrivit Newsin.

Tariceanu a sustinut ca cel care va conduce PNL poate fi doar acea persoana care isi asuma responsabilitati. "Tu ai preferat, din considerente de ordin politic sau personal, sa stai in afara. Ti-am propus in doua randuri sa preiei responsabilitate de ministru - o data la MAE si o data la Educatie. Sigur ca ai avut o functie in Parlament, ai fost lider de grup parlamentar, dar in acelasi timp ai reusit sa ai cele mai multe absente dintre toti deputatii", i s-a adresat presedintele PNL contracandidatului sau.

In replica, Antonescu a sustinut ca nu a primit niciodata oferta la MAE, iar cea la Ministerul Educatiei a venit "o data, in treacat". Cat priveste absentele, Antonescu i-a cerut partenerului de discutie sa nu mai reia o informatie "falsa". "Conteaza calitatea unei prezente, nu numai cantitatea", a comentat el, sustinand ca oamenii stiu ca el a fost in Parlament.

"Peste 10 zile se va intampla urmatorul lucru: pentru prima data, un om pornit de la zero, fara unchi, fara nasi, fara pile, fara relatii, fara bani, un om care n-am fost si nu sunt omul cuiva, voi ajunge pentru prima data, un astfel de om, presedintele unui partid din Romania de azi. Si acesta va fi un semn ca acest partid are posibilitatea sa lucreze pentru oameni obisnuiti, fara nasi, fara fini, fara pile, fara relatii, fara bani", a afirmat Antonescu.

La randul sau, Tariceanu si-a asumat rolul de singurul "adversarul redutabil" pentru Traian Basescu. In opinia sa, PNL poate sa creasca doar "cu oameni care au dovedit in trecutul apropiat ca au capacitatea sa o faca, care au independenta necesara sa-si asume decizii".
Publicat Joi, 12 Martie 2009 - 08:30
Cuvinte cheie: antonescu, tariceanu, pnl, presedintie | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours