Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Antal Arpad (UDMR): Mitingul bisericilor maghiare nu este impotriva romanilor

Primarul municipiului Sfantu-Gheorghe, Antal Arpad (UDMR), face apel la locuitorii orasului sa iasa in numar cat mai mare la mitingul initiat de bisericile maghiare si spune ca ceea ce se va intampla duminica nu este impotriva romanilor.

“Ca primar consider ca reprezentantii Guvernului in teritoriu, respectiv conducatorii institutiilor deconcentrate trebuie sa respecte procentul si conform etniilor care traiesc in acest judet si localitate (...) Este vorba despre un principiu care trebuie respectat, nu de posturi sau persoane, indiferent de cine e la guvernare la Bucuresti.

Cred ca toata lumea trebuie sa fie prezenta la aceasta intrunire, cred ca si romanii de buna credinta trebuie sa fie prezenti, pentru ca ceea ce se intampla duminica nu este impotriva lor, ci este vorba de respectarea unui principiu care sa protejeze cele doua etnii si care ar contribui la buna convietuire intre romani si maghiari si in Tinutul Secuiesc”, a declarat, joi, in cadrul unei conferinte de presa, Antal Arpad.

In opinia primarului din Sf.Gheorghe, portofoliul inteligentei nu este la vreun partid sau etnie, ci, din punct de vedere statistic, pornind de la faptul ca 75% este procentul comunitatii maghiare, ar insemna ca aceasta are de trei ori mai multi specialisti. “Deci daca pornim de la ideea ca trebuie specialisti, 75% trebuie sa fie de nationalitate maghiara”, a explicat edilul.

Bisericile maghiare din Sfantu-Gheorghe au lansat un apel catre enoriasi sa participe duminica la ora 13 la un mars de protest, dupa slujba din biserici, pentru a preveni astfel eventuale schimbari din functie ale directorilor maghiari.

Este vorba despre conducatorii bisericilor reformate, catolice si unitariene, care au semnat o declaratie comuna prin care dezaproba schimbarea maghiarilor din functiile de conducere a deconcentratelor si cheama enoriasii la un mars de protest care se va incheia in fata Prefecturii. In acest sens, reprezentantii bisericilor amintite au inaintat Primariei si o cerere de autorizare a actiunii.

Atat UDMR cat si PCM Covasna au anuntat ca sustin initiativa bisericilor si isi indeamna membrii si populatia sa participe in numar cat mai mare la eveniment, in timp ce liderii PSD si PDL Covasna critica implicarea bisericii in politica si spun ca orice schimbare ar avea loc la conducerea deconcentratelor nu va avea la baza criterii etnice, ci o analiza a performantelor profesionale.

Publicat Joi, 5 Februarie 2009 - 13:28
Cuvinte cheie: Antal, Arpad, UDMR, stat, national, Constitutie, miting, biserici, maghiare, primar, Sfantu Gheorghe | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours