Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Alice Draghici a plecat din CNI, dupa ce PC i-a retras sprijinul

Avocata Alice Draghici si-a depus demisia din Consiliul National de Integritate (CNI), dupa ce grupul parlamentar al Partidului Conservator a decis, la sfarsitul anului trecut, sa nominalizeze un nou reprezentant in cadrul Consiliului, din cauza conflictului pe care avocata il avea cu conducerea Agentiei Nationale de Integritate (ANI).

"Am considerat ca este normal sa detensionam situatia in CNI, decizia de a face o alta nominalizare a fost a grupului parlamentar al PC", a declarat fostul senator Sabin Cutas pentru NewsIn.

In cadrul sedintei Biroului Permanent al Senatului din 3 decembrie 2008 s-a luat in discutie propunerea grupului parlamentar al PC, privind nominalizarea Irinei Loredana Stanculescu ca membru titular al CNI, in locul lui Draghici, dar discutia a fost amanata pentru ca avocata nu isi depusese inca demisia. Potrivit Legii de organizare si functionare a ANI, un membru al CNI isi inceteaza mandatul prin demisie, in urma revocarii de catre Senat, pentru neindeplinirea atributiilor sau in urma decesului.

Vicepresedintele PC, Sabin Cutas, a mai declarat ca nu i se pare corecta afirmatia presedintelui CNI, Marcu Nicu, potrivit careia PC nu mai poate desemna acum un reprezentant in CNI pentru ca partidul nu mai are grup parlamentar. Cutas argumenteaza ca propunerea inlocuirii lui Draghici a fost inaintata pe vremea cand exista grupul parlamentar al PC.

Avocata a fost implicata intr-un scandal anul trecut, pentru ca i-ar fi amenintat, in luna septembrie, pe inspectorii de integritate si conducerea Agentiei Nationale de Integritate (ANI), cerandu-le sa opreasca verificarile in cazul chirurgului Serban Bradisteanu.

Alice Draghici le-a cerut acest lucru reprezentantilor ANI in calitate de avocat al medicului Bradisteanu. Presedintele Consiliului de Integritate, Nicu Marcu, a solicitat Comisiei juridice din Senat la inceputul lunii noiembrie 2008 o audiere pe tema cazului Alice Draghici, dupa ce conducerea Agentiei de Integritate i-a solicitat sa faca "demersurile care se impun" pentru revocarea avocatei din calitatea de membru al Consiliului. Membrii CNI au decis inclusiv sa se delimiteze public de orice conflict de genul celui izbucnit intre Alice Draghici si conducerea Agentiei si sa-si reitereze sustinerea fata de Agentia Nationala de Integritate.

Agentia Nationala de Integritate a demarat, in 30 octombrie, procedura de verificare a averii avocatei Alice Draghici, pentru nedepunerea declaratiei de avere in termenul stabilit de lege, dar si aplicarea unei amenzi de 500 de lei. Draghici a depus declaratia de avere cu o intarziere de aproximativ doua luni, prin urmare ANI s-a sesizat din oficiu. In calitate de membru al CNI, Draghici trebuia sa depuna declaratia de avere la Senat, iar acest for urma sa o transmita Agentiei de Integritate, insa avocata a depus documentul direct la ANI, cu o intarziere de doua luni.

Tot la sfarsitul lui 2008, Ministerul Justitiei a facut o alta nominalizare pentru CNI, in persoana lui Sebastian Radu Iulian Raduletu, care urma sa ia locul detinut de Loredana Elena Udrea.

Publicat Miercuri, 28 Ianuarie 2009 - 14:10
Cuvinte cheie: Alice, Draghici, ANI, CNI, PC | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours