Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Alegerile pentru Parlamentul European vor avea loc in data de 7 iunie

Alegerile pentru Parlamentul Eurpean vor avea loc in data de 7 iunie, potrivit unei Hotarari de Guvern aprobate in sedinta de miercuri a Executivului.

In urma cu o saptamana, Guvernul a adoptat o Ordonanta de Urgenta prin care a modificat si a completat Legea 33/2007 privind organizarea si desfasurarea alegerilor pentru Parlamentul European.

Potrivit noilor prevederi, partidele, aliantele politice si organizatiile minoritatilor nationale se pot asocia numai la nivel national, in baza unui protocol, pentru constituirea unei aliante care sa participe la alegerile pentru Parlamentul European. 

O alianta electorala care a participat la alegerile anterioare - indiferent in ce scop au fost organizate acestea - are dreptul de a-si pastra denumirea numai in cazul in care nu si-a schimbat componenta. O alta prevedere interzice folosirea minorilor cu varsta sub 16 pentru distribuirea sau amplasarea de materiale de propaganda electorala.

Alte prevederi impun ca pe un panou electoral, fiecare partid, alianta politica sau electorala si fiecare organizatie a cetatenilor apartinand unei minoritati nationale care participa la alegeri, ori fiecare candidat independent, sa poata aplica un singur afis electoral. 

Afisele care combina culorile intr-o succesiune care reproduce drapelul Romaniei sau a altui stat sunt interzise, mai stipuleaza actul normativ aprobat de Executiv. Primarii sunt obligati sa stabileasca locuri speciale pentru afisajul electoral, in care vor fi amplasate panouri electorale.
Publicat Miercuri, 4 Martie 2009 - 18:13
Cuvinte cheie: alegeri, parlamentul european | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours