Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Videanu: Nimeni nu are de pierdut prin Legea salarizarii unice

Prim-vicepresedintele PD-L Adriean Videanu a declarat  ca legea salarizarii unice va falicita cresterea salariilor mici din sistemul bugetar pana cand disparitatile din sistem vor disparea, unele majorari salariale fiind posibile chiar si in acest an.

"Prin proiectul Legii salarizarii unice, salariile mari din sectorul bugetar nu vor mai creste pana cand salariile mici nu le vor prinde din urma, in cativa ani. Nimeni nu are de pierdut prin salarizarea unica", a spus Adriean Videanu, citat de Newsin.

Videanu a spus ca ecartul dintre cel mai mic salariu de bugetar si cel mai mare este de 1 la 72, disproportie considerata mult prea mare.

Legea unica a salarizarii are ca scop eliminarea situatiilor in care sporurile depasesc in valoare salariul de baza al unui angajat din sistemul bugetar. Totodata, pedelistul a precizat ca proiectul nu pune in pericol salariile mici. "Daca legea va fi adoptata, majorarile se vor face la salariile mici", a spus ministrul Economiei. In ceea ce priveste, eventualele indexari in cursul acestui an, Videanu a afirmat ca acestea nu vor avea loc decat in limita bugetului stabilit deja pentru fiecare institutie in parte.

Intrebat cum comenteaza faptul ca exista functionari parlamentari care au salarii chiar mai mari decat presedintii Camerelor, pedelistul a spus ca un drept odata castigat, nu mai poate fi luat.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat marti, ca nu este firesc ca angajatii din anumite institutii publice sa aiba salarii mai mari ca sefii lor, spunand ca numai o lege a salarizarii unice va rezolva aceasta problema.

Publicat Marti, 21 Aprilie 2009 - 16:56
Cuvinte cheie: Videanu, legea salarizarii unice | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours