Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Verzii, Ecologistii si Socialistii, in pragul dizolvarii

Cateva zeci de partide de mici dimensiuni isi incearca, in zadar, an de an norocul la alegeri, nereusind sa intruneasca numarul minim de voturi pentru a-si continua existenta conform Legii partidelor politice, si de multe ori nici conditiile minime pentru a intra in competitia electorala. 

Intre partidele in prag de desfiintare se numara Partidul Socialist Roman, Partidul Verde, Partidul Ecologist Roman, Partidul Alianta Socialista, Partidul Social Democrat "Constantin Titel Petrescu", Partidul Romaniei Europene, Partidul Popular din Romania, Partidul "Pentru Patrie", Uniunea Populara Social Crestina, Partidul Popular si al Protectiei Sociale. 

Potrivit Legii partidelor politice, Ministerul Public ar fi trebuit sa analizeze aceasta situatie si sa ceara Tribunalului Bucuresti sa constate incetarea de drept a existentei respectivelor partide, care au obtinut succesiv sub 50.000 de voturi la nivel national la doua procese electorale generale. 

Cu toate acestea, la ultimele alegeri parlamentare si locale au participat formatiuni politice care intruneau de fapt conditiile pentru dizolvare, informeaza Newsin. 

In cazul alegerilor europarlamentarele din 7 iunie 2009 participa doar o fomatiune de acest fel - Forta Civica - care si-a depus insemnele electorale la mai multe scrutine, dar nu a intrunit conditiile de participare. 
Publicat Duminica, 3 Mai 2009 - 20:11
Cuvinte cheie: partide, sizolvare, verde, socialist, legea partidelor, ecologist, alegeri | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours