Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

UDMR se opune adoptarii Codurilor prin asumarea raspunderii

Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat ca dezbaterea in Parlament a Codurilor din justitie nu ar trebui ocolita de catre Executiv prin procedura asumarii raspunderii de catre Guvern.

"Sper ca activitatea legislativa sa aiba loc in Parlament si nu in alta parte.Tocmai pentru ca avem o majoritate guvernamentala de peste 70% nu trebuie sa existe temeri ca Executivul n-ar putea sa-si impuna proiectele. De aceea nu sunt de acord nici cu ordonantele de urgenta si nici cu adoptarea Codurilor in justitie prin asumarea raspunderii", a declarat, marti, presedintele Uniunii.

Marko Bela sustine ca aceste Coduri ar trebui sa parcurga toate etapele procesului legislativ datorita importantei deosebite ale Codului Penal si celui de Procedura Penala. In plus, majoritatea parlamentara foarte clara pe care o au PSD si PD-L ar trebui sa inlature temerile pe care Guvernul le are privind adoptarea legilor pe care le propune Legislativului.

Pe de alta parte, liderul UDMR a salutat scrisoarea primita de la ministrul de Justitie, Catalin Predoiu, prin care acesta incearca sa obtina sprijinul tuturor formatiunilor politice parlamentare pentru adoptarea legilor din domeniul justitiei. "Vom raspunde afirmativ la aceasta incercare de corelare intre partidele politice initiata de ministrul Justitiei", a anuntat Marko Bela.

Publicat Marti, 27 Ianuarie 2009 - 16:21
Cuvinte cheie: UDMR, Marko, Bela, coduri, asumare, raspundere | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours