Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

UDMR nu discuta, deocamdata, cu Tokes, o colaborare pentru europarlamentare

Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat marti ca a primit o propunere de dialog in vederea unei participari comune la alegerile pentru PE din partea europarlamentarului Laszlo Tokes, dar ca Uniunea nu se grabeste sa-i raspunda, considerand ca nu este o solicitare reala la dialog.

"Tokes ne-a facut o propunere sa avem un dialog privind o participare comuna in alegerile parlamentare (pentru PE - n.r.), am primit o astfel de declaratie de acum cateva zile, de acum o saptamana. Problema e ca domnia sa, de fiecare data cand se apropie alegerile, ne face o astfel de propunere. Noi, fiind foarte naivi si foarte increzatori, de fiecare acceptam propunerea de dialog, se creeaza aparenta ca vom intelege si in ultimul moment domnul Tokes refuza ideea intelegerii.

Eu am convingerea destul de ferma ca domnia sa de fapt nu prea vrea o intelegere si vrea sa creeze impresia deschiderii din partea domniei sale si ca incearca sa discute cu noi foarte ferm", a afirmat Marko. El a adaugat ca deocamdata UDMR nu i-a raspuns lui Tokes. "Deocamdata nu am dat niciun raspuns la aceasta propunere si nu ne grabim, dar bineinteles ca-i om raspunde", a adaugat el.

Marko a afirmat ca, dupa cunostintele sale, actualii europarlamentari, Iuliu Winkler si Sogor Csaba, doresc sa candideze din nou si a mentionat ca probabil vor fi altii interesati de un mandat la PE, astfel ca va exista o competitie pentru desemnarea candidatilor. Cat priveste renuntarea lui Gyorgy Frunda, cap de lista la euroalegerile trecute, liderul UDMR a mentionat ca atunci a fost doar o "exceptie".

Marko a amintit ca, in cadrul sedintei conducerii centrale a Uniunii, de la sfarsitul saptamanii trecute, s-a stabilit agenda pregatirilor alegeruile la Parlamentul European, iar primele masuri vor fi luate in februarie. Presedintele UDMR a precizat ca, la sfarsitul lunii aprilie, va avea loc un Congres UDMR, "care va avea aceasta tema, a prezentei Romaniei, a prezentei noastre in UE". "Inclusiv Congresul UDMR se va incadra in aceasta campanie pentru alegerile pentru PE", a sustinut Marko.

Alegerile pentru Parlamentul European vor avea loc, in toate statele membre, in perioada 4-7 iunie. "Cetatenii romani vor vota la 7 iunie 33 deputati europeni din numarul total 736", se arata intr-un comunicat al PE.

Publicat Marti, 20 Ianuarie 2009 - 18:17
Cuvinte cheie: Marko, Bela, UDMR, Laszlo, Tokes, Parlament, European, alegeri, europarlamentare | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours