Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

UDMR Mures vrea ca maghiarii din institutiile deconcentrate sa fie pastrati in functii

Presedintele UDMR Mures, Kelen Attila, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, ca incearca sa-i mentina in functii pe sefii de descentralizate din UDMR, desi nu se poate intelege cu liderii locali ai partidelor aflate la putere.

„Am incercat sa am discutii transante cu presedintii filialelor judetene ale PSD si PD-L, insa am primit doar raspunsuri evazive, conform carora impartirea functiilor ar depinde de „sefii de la Bucuresti”, a spus Kelemen. Acesta a reluat ideea presedintelui UDMR, Marko Bela, potrivit careia „schimbarile politice de la nivelul institutiilor descentralizate ale ministerelor ar putea duce la tensiuni cu caracter etnic”.

Deputatul a mai spus ca in judetul Mures maghiarii reprezinta 38% din totalul populatiei – cu 38 de primari, 50 viceprimari si 435 consilieri locali, deci i se pare normal ca „ un procent de cel putin 15% din cele 120 de functii sa revina UDMR”. Kelemen a spus ca UDMR nu a inlocuit niciodata sefi de institutii pentru ca acestia nu erau maghiari, desi, potrivit algoritmului, respectivele functii reveneau Uniunii.

„Noi, in 12 ani, nu am schimbat o serie de conducatori de etnie romana, chiar daca era locul UDMR. Cred ca acest tratament trebuie sa fie in continuare. Trebuie sa avem atata minte si atata ratiune ca acest judet care are niste amintiri destul de triste interetnice sa fie conduse de politicieni care au simt empatic, care au suficienta chibzuinta, ca sa nu cream probleme”, a aratat liderul local al Uniunii.

Kelemen Attila a mai precizat ca partidele aflate la putere trebuie sa tina cont de faptul ca UDMR, in judetul Mures, reprezinta o majoritate care nu poate fi ignorata si ca eforturile politice ar trebui sa se concentreze pe problemele de ordin economic.

„Acum, cand criza mondiala a atins si atinge pe zi ce trece tot mai tare si Romania, nu cred ca avem nevoie de tensiuni suplimentare chiar de caracter etnic, de aceea i-am rugat pe partenerii mei de discutii sa inteleaga aceasta treaba si, nicidecum sa ajungem pana la urma la niste actiuni nedorite, nechibzuite. Vrem sa fim o opozitie care colaboreaza intr-un mod constructiv cu toate fortele din judetul Mures, dar nu putem uita ca peste 200.000 de oameni care asteapta sa ii reprezentam in discutiile politice din judetul Mures”, a mai spus Kelemen.

Publicat Joi, 5 Februarie 2009 - 15:38
Cuvinte cheie: UDMR, Mures, PSD, PDL, functii, deconcentrate | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours