Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

UDMR Covasna vrea subprefect maghiar

Presedintele Consiliului Judetean Covasna (CJ), Tamas Sandor (UDMR), si-a exprimat, luni, cu ocazia investirii noului prefect al judetului, Codrin Munteanu, speranta ca Guvernul sa numeasca un subprefect din randul comunitatii maghiare.

Tamas Sandor a salutat numirea in functie a lui Codrin Munteanu, pe care l-a caracterizat drept corect si un bun specialist, iar pe de alta parte a afirmat ca spera ca Guvernul sa numeasca un subprefect maghiar.

“Avem speranta ca Guvernul va avea luciditatea de a numi subprefect si directori de deconcentrate si din randul comunitatii maghiare, cum a fost si in ultimii ani (...) Desigur este incontestabila decizia oricarui Guvern sa schimbe prefecti, sa puna prefecti, directori de institutii, insa realitatile judetului si Tinutului Secuiesc spun altceva. Nu putem imparti Covasna pe considerente politice, aici, unde avem o comunitate de 75% maghiara. Si Guvernul trebuie sa se gandeasca, sa analizeze situatia, si sa puna si reprezentanti din partea Guvernului din randul comunitatii respective”, a declarat Tamas Sandor.

Presedintele CJ Covasna a amintit de faptul ca pe toata perioada democratiei din tara au existat reprezentanti ai comunitatii maghiare in conducerea Prefecturii, si spera ca acest lucru nu se va schimba acum.

Intrebat despre cele doua posturi de subprefect pentru care PDL va face propuneri, presedintele PDL Covasna, Gheorghe Baciu, a declarat corespondentului NewsIn ca deocamdata nu s-a luat o decizie pentru al doilea post, iar pentru unul il sustin pe actualul subprefect Ioan Ursache.

Conducerea UDMR Covasna s-a intalnit saptamana trecuta cu liderii PSD si PD-L Covasna, discutiile lor atingand si tema deconcetratelor. Potrivit lui Baciu, vor mai avea loc si alte intalniri.

Noul prefect al judetului Covasna, Codrin Munteanu, si-a preluat functia luni, in prezenta secretarului de stat din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, Radu Stancu, a conducerii judetului, primari si directori de deconcentrate.

Cu ocazia investirii, Tamas Sandor i-a daruit proaspatului prefect un fanion cu stema judetului si o brosura cu drumetii prin Tinutul Secuiesc, in limba romana, remarcand in acelasi timp ca din sala de sedinte a CJ, folosita in comun cu a Prefecturii, a fost indepartat steagul judetului, reprezentand luna si soarele aurii, pe fond albastru.

Codrin Munteanu a ocupat functia de subprefect al Capitalei, a fost director juridic al Prefecturii Covasna si subprefect in Covasna si il inlocuieste pe fostul prefect, Gyorgy Ervin. Acesta din urma a fost numit, pe principiul mobilitatii, inspector guvernamental.

Codrin Munteanu (33 de ani) a absolvit Institutul National de Administratie (INA), este doctorand in administratie publica si lector la Colegiul de Administratie Publica din Sfantu Gheorghe, extensie universitara a Facultatii Babes-Bolyai din Cluj Napoca. El a fost propus pentru functia de prefect de conducerea PSD Covasna. Presedintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, a declarat luni ca au dorit sa degreveze de incarcatura politica aceasta functie de prefect, prin faptul ca Munteanu nu a avut activitate politica, nu este membru de partid ci este functionar public de cariera si un bun profesionist.

Publicat Luni, 2 Februarie 2009 - 16:29
Cuvinte cheie: UDMR, Covasna, prefect, subprefect | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours