Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

UDMR Covasna il propune subprefect pe fostul prefect Gyorgy Ervin

Conducerea UDMR Covasna il propune pe fostul prefect al judetului, Gyorgy Ervin, pentru pozitia de subprefect, considerand ca este inacceptabil ca niciun reprezentant al comunitatii maghiare sa nu se afle in conducerea acestei institutii.

Presedintele UDMR Covasna, senatorul Albert Almos, a declarat vineri, in cadrul unei conferinte de presa, ca a inaintat propunerea catre prim ministru si se asteapta raspuns. Propunerile pentru cele doua posturi de subprefect in Covasna ii revin PDL-ului, care i-a propus pe Ioan Ursache, si pana acum subprefect, si pe fostul director al Directiei Silvice, Valentin Ionascu, transmite corespondentul NewsIn.

Propunerea lui Ionascu a fost inaintata Guvernului zilele trecute. Potrivit lui Albert Almos, daca totusi Ionascu va deveni subprefect, si avand in vedere experienta acestuia, UDMR spera sa se rezolve problema retrocedariloe de fond forestier din judet.

Pentru functia de prefect in Covasna propunerea a facut-o PSD, in persoana lui Codrin Munteanu, care a si fost numit de Guvern saptamana trecuta, in timp ce Gyorgy Ervin a fost numit inspector guvernamental.

Liderii maghiari din teritoriu au insistat ca un reprezentant al comunitatii maghiare sa se regaseasca in conducerea Prefecturii, avand in vedere ca 75% din populatia judetului este de etnie maghiara. La apelul bisericilor istorice maghiare, maghiarii au si iesit in strada in data de 8 februarie, in jur de 2.500 de persoane fiind prezente in fata Prefecturii pentru a protesta fata de posibilele schimbari din functie ale directorilor maghiari de deconcentrate.

Pe de alta parte, liderii PSD si PDL Covasna sustin ca schimbarile care ar putea avea loc vor tine cont de motive obiective si care au la baza analize, si in niciun caz criterii etnice. Dupa mitingul de duminica, presedintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, opina ca dupa o asemenea manifestare Guvernul ar da dovada de o mare slabiciune daca ar numi un etnic maghiar subprefect, ci acest lucru ar trebui luat in calcul daca s-ar accepta un vicepresedinte roman la Consiliul Judetean.

Publicat Vineri, 13 Februarie 2009 - 16:41
Cuvinte cheie: UDMR, Covasna, prefect, subprefect | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours