Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

UDMR Arad negociaza cu PD-L si PSD pastrarea oamenilor din institutiile deconcentrate

Liderii UDMR Arad au declarat, luni, ca vor incerca sa discute cu conducerile locale ale PD-L si PSD pentru a pastra unii membri ai Uniunii in structurile de conducere ale institutiilor deconcentrate din judet, chiar daca acestia vor face „un pas sau doi in spate“.

Presedintele UDMR Arad, Kiraly Andras, a afirmat ca prin pastrarea unor persoane care provin din Uniune in structurile de conducere ale institutiilor descentralizate interesele comunitatii maghiare vor fi mai bine reprezentate.

"Cand esti in opozitie risti sa pierzi acesti oameni din conducerile unor institutii. Incercam sa ne mentinem oamenii, cel putin in structuri de conducere, adica unde au fost directori executivi sa faca un pas sau doi inapoi, dar sa fie in sistem. Este foarte important sa ai oameni in sistem. Stim cat de greu am gasit oamenii, cu toate ca am fost la guvernare“, a declarat Kiraly Andras.

Liderul UDMR Arad a spus ca va incerca sa discute separat atat cu PD-L, cat si cu PSD pentru pastrarea unor oameni in structurile de conducere ale institutiilor deconcentrate.

„Noi stim ca majoritatea oamenilor nostri sunt in linia a doua, sunt directori adjuncti, si cred ca o parte dintre ei vor fi mentinuti. Iar cei care au fost directori au soarta lor, pentru ca numirea lor era o decizie politica. Bine ar fi sa ajungem in situatia in care oamenii sa fie numiti pe criterii de profesionalism.

Bineinteles ca o sa facem scandal daca vor fi schimbati directorii. Noi nu suntem invitati la negocierile dintre PD-L si PSD, dar vom incerca sa discutam separat si cu unii si cu altii. Relatiile noastre la nivel local cu PD-L sunt bune, iar cu PSD reluam sirul intalnirilor. Cred ca vom reusi sa gasim un sprijin“, a afirmat presedintele UDMR Arad.

Kiraly Andras a mai sustinut, luni, ca pentru comunitatea maghiara este important sa fie reprezentata la nivel local si central. „Sunt anumite functii care se obtin prin alegeri, dar am dori, intrucat comunitatea maghiara este una importanta si pe plan local si pe plan national, sa avem membri si in structurile numite ale administratiei publice centrale si locale. Noi dorim sa fim parteneri si pe plan local si judetean si central. In ceea ce priveste soarta acestor institutii descentralizate, noi ne prezentam parteneriatul si aportul nostru“, a mai declarat presedintele UDMR Arad.

Kiraly Andras a mai mentionat ca organizatiile locale ale UDMR vor trebui sa se orienteze mult mai mult spre comunitatea maghiara.

Publicat Luni, 26 Ianuarie 2009 - 13:35
Cuvinte cheie: UDMR, Arad, PD-L, PSD, institutii, deconcentrate | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours