Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Tensiuni in PSD Buzau

Presedintele Consliului Judetean Buzau, Victor Mocanu si primarul municipiului Buzau, Constantin Boscodeala, acuza cinci colegi de partid ca au sabotat, miercuri, prin vot negativ in Consiliul Judetean, demersul de inlocuire a vicepresedintelui liberal al CJ cu unul din PSD.

"In urma discutiilor cu consilierii judeteni, s-a reusit sa se obtina o functie de vicepresedinte al Consiliului Judetean pentru PSD, prin eliberarea din functie a domnului Ioan Caton Mateesescu, in locul acestuia urmand sa fie nominalizat domnul Stefan David, consilier judetean si vicepresedinte al Organizatiei Judetene a PSD. Din pacate, aceasta propunere nu a fost pusa in practica deoarece cinci consilieri judeteni ai Partidului Social Democrat au votat contra intereselor partidului”, se arata intr-un comunicat de presa semnat de prim-vicepresedintele PSD Buzau, Constantin Boscodeala si vicepresedintele Victor Mocanu, care este si presedinte al Consiliului Judetean Buzau.

Cei doi spun ca decizia celor cinci colegi din Consiliul Judetean - pe care ii si nominalizeaza in cuprinsul comunicatului - de a respinge inscaunarea unui coleg de partid la conducerea forului a fost „influentata si luata sub presiunile facute de presedintele organizatiei judetene a PSD, senatorul PSD Ion Vasile, cel care mentine un regim dictatorial in cadrul organizatiei”.

Evenimentele de miercuri confirma existenta a doua tabere in PSD Buzau, una condusa de senatorul Ion Vasile, presedintele organizatiei judetene si alta creata in jurul vicepresedintilor Victor Mocanu si Constantin Boscodeala.

Din cealalta tabara, reactiile nu au intarziat sa apara. „Acuzatia publica pentru un numar de consilieri judeteni ai Partidului Social Democrat cu privire la votul exprimat de acestia este una nefondata si neprobata, in conditiile in care, in conformitate cu procedurile existente, acest vot a fost secret. Declaratiile ulterioare facute de persoanele implicate ne indreptatesc sa afirmam ca cele cinci voturi despre care se face vorbire apartin altor consilieri judeteni si nicidecum celor invederati in respectivul comunicat", a afirmat senatorul Ion Vasile, intr-un comunicat de presa remis miercuri seara.

"De asemenea, ipoteza – pentru ca nu poate fi decat ipoteza – conform careia subsemnatul ar fi facut presiuni asupra unor consilieri este falsa si mincinoasa. Eu, ca presedinte al partidului, am cerut in permanenta respectarea statutului partidului si a structurilor sale alese in mod democratic”, mai scrie Ion Vasile in comunicat.

Ion Vasile le solicita celor doi colegi, Mocanu si Boscodeala, care l-au acuzat ca intretine tensiunea in partid, sa isi ceara scuze public pentru calomnie.

Publicat Joi, 29 Ianuarie 2009 - 09:01
Cuvinte cheie: PSD, Buzau, PNL, CJ | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours