Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Tariceanu anunta Congresul PNL pentru 20-21 martie

Presedintele PNL Calin Popescu Tariceanu a declarat marti seara ca data Congresului extraordinar convenita in intalnirea cu liderii filialelor liberale este 20-21 martie.

"Maine vom avea o sedinta prealabila de Birou (Politic Central - n.r.), in care data care a fost aprobata pentru Congres va fi formalizata de BP si care o va supune spre aprobare Congresului (Delegatiei Permanente - n.r.). Ne indreptam spre organizarea unui Congres in 20-21 martie", a anuntat Tariceanu.

Liderul PNL a precizat ca "s-a bucurat" ca, in cadrul intalnirii cu liderii a 47 de filiale teritoriale, marea majoritate a luat "in serios" semnalul dat de el, anume convocarea unui Congres extraordinar, dupa incheierea unui ciclu electoral. "Cred ca un Congres extraordinar pe de o parte are menirea sa reduca anumite tensiuni inerente, pentru ca exista o competitie interna in fiecare partid, dar mai mult de atat, mai important, cred ca un Congres extraordinar are scopul de a da o legitimitate proaspata celor care vor conduce partidul in perioada urmatoare, in postura de partid de opozitie", a explicat liderul PNL.

Presedintele liberalilor a mentionat ca, in intrunirea cu liderii de filiale, s-au exprimat puncte de vedere diverse - "unii care sunt net in favoarea unui Congres extraordinar, unii care sunt pentru sustinerea unui Congres la termen, dar care ar insemna cel putin sase luni de acum inainte, daca nu chiar mai mult, unii care doresc un Congres extraordinar mai rapid, unii care doresc un Congres extraordinar, dar care necesita sa fie bine pregatit". De asemenea, Tariceanu a mentionat ca mai este de discutat, pe langa Congres, si o eventuala modificare a statutului.

Liderul PNL a mai afirmat ca Congresul ar trebui sa fie un bun for de dezbatere a chestiunilor de ordin politic si de racordare la "agenda cetateanului". "Totodata, cu ocazia Congresului vom organiza si lansarea listei de candidati pentru PE", a continuat Tariceanu.

Presedintele PNL a anuntat ca, in cadrul Delegatiei Permanente care va avea loc miercuri, va prezenta un raport care vizeaza perioada de la ultimul congres, din 2007, pana la ultimele alegeri, evolutia PNL si un document de strategie politica pentru PNL, pentru anul 2009, marcat de "doua scadente electorale" - europarlamentarele si prezidentialele. Intrebat care va fi strategia pentru Cotroceni pe care o va prezenta colegilor, Tariceanu a evitat sa dea amanunte.

Publicat Miercuri, 4 Februarie 2009 - 09:14
Cuvinte cheie: PNL, congres, Tariceanu | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours