Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Szasz Jeno crede ca nu va avea contracandidat la alegerile pentru presedintia PCM

Presedintele Partidului Civic Maghiar, Szasz Jeno, a declarat luni ca va candida pentru un nou mandat la primul Congres al formatiunii care are loc la Gheorgheni in 14 martie.

"Este pentru prima data cand se fac alegeri, deoarece s-a stabilit sa fie organizate la doi ani dupa inregistrarea partidului. Eu candidez si nu stiu daca se mai inscrie cineva, dar nu cred. Oricum exista acum doua comisii care pregatesc Congresul. Una redacteaza Statutul si cealalta Programul politic”, a declarat Szasz. Cei care doresc sa candideze pentru sefia partidului vor trebui sa isi depuna candidaturile cu 30 de zile inaintea Congresului.

Referindu-se la intalnirea care a avut loc vineri la Targu Mures intre presedintele UDMR si Tokes Laszlo, cand episcopului i s-a propus primul loc pe lista Uniunii la alegerile europarlamentare, Szasz Jeno a spus ca prima data PCM i-a propus lui Tokes acest lucru.

"Eu nu cred ca domnul episcop accepta propunerea UDMR, deoarece domnia sa insista pe o lista nationala, lista care inseamna PCM plus UDMR. I-au oferit locul unu domnului Tokes, doar pentru ca in 17 ianuarie PCM i-a oferit acelasi lucru”, a precizat liderul civicilor maghiari.

Szasz Jeno s-a declarat surprins de declaratiile facute luni de presedintele Traian Basescu la Budapesta, potrivit carora seful statului se declara impotriva autonomiei Tinutului Secuiesc.

"Domnul presedinte a avut initiativa modificarii Constitutiei, care sa includa si descentralizarea si regionalizarea. Noi i-am prezentat concret strategia noastra cu cele 13 regiuni naturale. Mi se pare anormal ca cineva sa impuna ca oltenii sa decida pentru Tinutul Secuiesc sau secuii pentru Dobrogea. Probabil inainte va fi o dezbatere si probabil ne va intreba si pe noi cineva. Si domnul presedinte si altii trebuie sa accepte ca notiuea de „stat national” este depasita, dat fiind faptul ca este evident ca Romania este un stat multinational”, a precizat presedintele PCM.

Publicat Luni, 2 Februarie 2009 - 17:10
Cuvinte cheie: PCM, Szasz Jeno, alegeri | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours