9 OCTOMBRIE 2007
Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Sinteza zilei: Muresan va fi judecat in libertate

Mai multe victime ale Holocaustului au fost decorate de presedintele Traian Basescu.
Mai multe victime ale Holocaustului au fost decorate de presedintele Traian Basescu.

Principalul eveniment al zilei este decizia Curtii de Apel Bucuresti de a respinge recursul DNA la decizia tribunalului care nu i-a dat mandat de arestare lui Ioan Avram Muresan acuzat ca ar fi intervenit pe langa ministrul agriculturii, Decebal Traian Remes, pentru ca omul de afaceri Gheorghe Ciorba sa castige anumite licitatii.

Ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, a cerut din nou revocarea din functie a procurorului Doru Tulus, seful sectiei a II-a a DNA, dupa ce Sectia pentru procurori a CSM a anuntat ca isi insuseste raportul asupra Directiei Nationale Anticoruptie, cu obiectiile formulate de institutie.

Pe de alta parte, procurorul sef al DNA, Daniel Morar, a apreciat ca raportul CSM asupra DNA pe care isi bazeaza Chiuariu declaratiile, exagereaza deficientele directiei, ignorand totodata rezultatele pozitive obtinute de Sectia a II-a.

Un alt eveniment important al zilei este faptul ca deputatii au adoptat modificarea la legea referendumului propusa de Eugen Nicolicea prin care, daca presedintele organizeaza referendum in aceeasi zi cu un alt scrutin, acesta din urma se amana.

Liderul PD, Cristian Radulescu a anuntat ca formatiunea din care face parte va ataca la Curtea Constitutionala modificarea la legea referendumului adoptata de Camera Deputatilor, motivand ca actul reprezinta o ingradire a dreptului sefului statului de a face referendum.

Senatul Romaniei a adoptat bugetul pe 2008 al acestei camere, totalizand aproaximativ 124.000.000 lei (37 milioane euro), dintre care in jur de 117.000.000 lei sunt alocati cheltuielilor curente si circa 7.000.000 lei cheltuielilor de capital.

Tot in cadrul activitatii legislativului, democratii au depus astazi la Senat, in procedura de urgenta, proiectul de lege care prevede majorarea numarului de puncte pentru pensionarii care au lucrat in grupele 1 si 2 de munca, motivand ca astfel isi continua programul de guvernare.

Senatorul PC Marius Marinescu a anuntat ca va initia, alaturi de Ion Iliescu, o modificare a legii privind sistemul pensiilor private, astfel incat administratorii societatilor de asigurari sa garanteze integral banii depusi de contribuabili.

In alta ordine de idei, liderul PD, Cristian Radulescu, l-a acuzat pe ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, ca abordeaza problema sanatatii intr-un mod similar cu cel al lui Nicolae Ceausescu, facand referire la initiativa ministrului de a obliga medicii prin lege sa lucreze in tara.

Guvernul Romaniei a sesizat Curtea Constitutionala cu privire la neconstitutionalitatea legilor prin care Senatul a respins ordonantele de urgenta 24 si 25, privind restructurarea Executivului.

Presedintele Traian Basescu a decorat mai multi membri ai Comunitatii Evreiesti din Romania, victime ale Holocaustului, amintind ca responsabilitatea de a cunoaste si evalua trecutul revine tuturor.

Foto: Newsin
Publicat Marti, 9 Octombrie 2007 - 16:22
Cuvinte cheie: Tudor Chiuariu, CSM, DNA, Doru Tulus, Camera Deputatilor, Senat, Guvern, Cristian Radulescu, Curtea Constitutionala, Traian Basescu | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours