JOI, 13 SEPTEMBRIE 2007
Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Sinteza zilei: DNA cere Presedintiei sa inceapa anchetarea lui Miron Mitrea

DNA a cerut, azi, aviz de la Cotroceni pentru inceperea urmaririi penale a fostului ministru social-democrat, Miron Mitrea.
DNA a cerut, azi, aviz de la Cotroceni pentru inceperea urmaririi penale a fostului ministru social-democrat, Miron Mitrea.

Cea mai importanta stire de azi o reprezinta sesizarea pe care DNA a facut-o presedintelui Traian Basescu pentru a cere urmarirea penala fata de fostul ministru al Transporturilor, Miron Mitrea pentru fapte de coruptie, dar si faptul ca Adrian Nastase considera ca o conducere colectiva la PSD ar fi benefica pentru partid.

Astfel, procurorul sef al DNA a cerut aviz de la Cotroceni pentru inceperea urmaririi penale a fostului ministru PSD Miron Mitreapentru luare de mita, instigare la fals in inscrisuri oficiale si uz de fals.

Ancheta vizeaza modul in care a fost reamenajat un imobil din cartierul Pipera, care s-a aflat in proprietatea mamei deputatului social-democrat.

Tot astazi, fostul premier, Adrian Nastase a declarat ca ar vrea instituirea unei conduceri colective la PSD, scopurile acestei formule fiind formarea unei echipe care sa aduca formatiunea sa pe "un traseu" pozitiv, dar si revenirea unor lideri marginalizati din partid.

In schimb, presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a declarat, referindu-se la propunerea lui Nastase ca la PSD deciziile, oricum, se iau in acest partid in mod colectiv, hotararile majore fiind luate de Comitetul Executiv al PSD, care este un for reprezentativ.

Referitor la acelasi subiect, vicepresedintele PSD, Ioan Rus, a declarat ca formula de conducere colectiva, propusa de fostul premier, exista deja, fiind rezultata in urma unui Congres legitim.

Un alt subiect al zilei il constituie declaratia ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, care a cerut sefului statului sa solicite Parlamentului reexaminarea legii privind respingerea ordonantei DIICOT considerand ca votul dat in acest sens ar putea bloca anchete de criminalitate organizata.

Tot azi, Senatul a luat act de demisia presedintelui conservator Dan Voiculescu, iar in locul sau a fost desemnat ca lider al grupului parlamentar PC din aceasta Camera a Parlamentului, Sabin Cutas, acesta inlocuindu-l pe Voiculescu si in comisia pentru politica externa.

Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu intentioneaza sa convoace saptamana viitoare Comisia pentru Regulament pentru a introduce sanctiuni pentru senatorii care lipsesc de la sedintele de plen, in conditiile in care din lipsa de cvorum sedinta de joi a fost suspendata.

In cursul zilei de azi, presedintele PIN Cozmin Gusa a declarat ca senatorul UDMR Verestoy Attila este cercetat de DNA pentru afacerile cu Posta Romana, facilitate de un membru UDMR, fostul secretarul de stat in Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Porcsalmi Balint.

Foto: Newsin.
Publicat Joi, 13 Septembrie 2007 - 16:56
Cuvinte cheie: Mitrea, Vacaroiu, Nastase, Gusa, Rus, Chiuariu, DNA, DIICOT, PSD | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours