2 OCTOMBRIE 2007
Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Sinteza zilei: Dezbaterea motiunii nu va fi amanata, iar Boc anunta ca democratii vor vota la vedere

Mircea Geoana a spus ca parlamentarii social-democrati vor vota motiunea fara exceptie.
Mircea Geoana a spus ca parlamentarii social-democrati vor vota motiunea fara exceptie.

Principala stire a zilei este decizia Birourilor Permanente ale celor doua Camere ale Parlamentului potrivit careia dezbaterea motiunii de cenzura va fi decalata doar cu cateva ore, si nu amanata cu o zi, dupa cum propusesera initial mai multi parlamentari PSD.

Ioan Muntean, secretarul Camerei Deputatilor, anuntase ca va solicita amanarea votarii motiunii de miercuri pentru joi, daca presedintii comisiilor nu o vor face, avand in vedere ca mandatul membrilor CNVM a expirat si vor fi audiati miercuri dimineata.

Tot in privinta motiunii de cenzura, presedintele PSD, Mircea Geoana, a anuntat ca parlamentarii social-democrati vor vota disciplinat in favoarea acesteia, adaugand ca guvernul de uniune nationala ar fi solutia de rezerva pentru esecul celorlalte formule de guvernare.

Presedintele PD, Emil Boc, a anuntat ca Partidul Democrat va sustine motiunea de cenzura a PSD si ca parlamentarii democrati doresc sa voteze la vedere, acest fapt fiind in concordanta cu Regulamentul Parlamentului.

Pe de alta parte, vicepresedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat ca are convingerea ca motiunea de cenzura nu va trece, deoarece parlamentarii nu vor vota pentru a pune tara "la cheremul capriciilor lui Traian Basescu".

Liderul PLD, Valeriu Stoica, a declarat ca formatiunea sa este interesata de formula unui guvern de larga coalitie, precizand ca este greu sa se poata forma un Executiv de uniune nationala, care sa cuprinda reprezentanti ai tuturor partidelor.

Ministrul Mediului, Attila Korodi, considera ca motiunea de cenzura depusa de PSD impotriva Guvernului nu va trece de Parlament deoarece vor exista parlamentari PSD si PD care fie nu vor vota, fie vor vota impotriva textului.

Presedintele executiv la UDMR, Kelemen Hunor, a precizat ca nu crede ca motiunea va trece de Parlament, si ca varianta formarii unui guvern de uniune nationala nu este viabila.

Senatorul PC Codrut Seres a declarat ca partidul sau nu va sustine motiunea de cenzura si s-a pronuntat in favoarea formarii unui Executiv de uniune nationala.

Presedintele Traian Basescu a prezentat astazi optinile sale in cazul in care motiunea de cenzura va fi votata de Parlament, solicitand totodata Guvernului ca, daca motiunea nu este adoptata, sa-si construiasca o majoritate Parlamentara transparenta.

Presa internationala a relatat pe larg despre subiectul motiunii de cenzura PSD, analizand si diferitele scenarii ce ar urma votarii sau respingerii acesteia de catre Legislativ.

In alta ordine de idei,deputatul PC, Ioana Popescu, a anuntat ca partidul sau va organiza la sfarsitul acestei saptamani, in fata palatului Cotroceni, "un miting pentru limba romana", menit sa sensibilizeze opinia publica si pe seful statului in legatura cu importanta invatarii ei de catre toti cetatenii.

Social-democratul Ioan Chelaru a anuntat ca proiectul de buget al Senatului pe anul 2008 a fost prezentat astazi in cadrul sedintei conducerii Senatului, si propune alocarea unei sume de aproximativ 123 de milioane de lei pentru activitatea Camerei in anul urmator.
Publicat Marti, 2 Octombrie 2007 - 17:36
Cuvinte cheie: Mircea Geoana, PSD, motiune de cenzura, Emil Boc, PD, Traian Basescu, PLD, Valeriu Stoica, PNL, Ludovic Orban, Attila Korodi, UDMR, Kelemen Hunor, PC, Codrut Seres, Ioana Popescu, Ioan Chelaru | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours