Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Sinteza zilei: CCR a decis ca Legea votului uninominal asumata de Guvern este neconstitutionala

CCR a admis sesizarile sefului statului la Legea uninominalului asumata de Guvern.
CCR a admis sesizarile sefului statului la Legea uninominalului asumata de Guvern.

Liderii PD si PSD considera ca decizia CCR privind neconstitutionalitatea Legii votului uninominal asumata de Guvern poate inseamna "moartea" actului in Parlament si o posibilitate de promovare a proiectelor proprii privind sistemul de vot, in timp ce liberalii isi exprima increderea ca textul revizuit va fi adoptat de Legislativ.

Secretarul general al PD, Vasile Blaga, a declarat ca decizia Curtii Constitutionale era previzibila in conditiile in care atat articolele semnalate de presedintele Basescu, cat si alte articole, prezinta elemente de neconstitutionalitate.

Liderii PSD sunt dispusi sa discute cu PD pentru a ajunge la un compromis intre proiectele celor doua partide ce sunt "95% similare", potrivit liderului PSD Cristian Diaconescu.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat ca formatiunea sa va solicita organizarea unei sesiuni extraordinare pentru punerea in acord a legii votului uninominal cu decizia CCR, astfel incat sa poata fi adoptata reforma sistemului de vor pana in luna ianuarie a anului viitor.

Presedintele Traian Basescu a declarat ca Legea votului uninominal asumata de Guvern a fost o minciuna promovata de premier si de Cristian Parvulescu, criticandu-l dur pe acesta din urma si pe presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, pentru mediatizarea unei legi neconstitutionale.

Pro Democratia, asociatia ce a initiat proiectul asumat de Guvern, a facut apel la toate partidele politice parlamentare sa sprijine adoptarea votului uninominal si sa renunte la "politizarea" subiectului, astfel incat sa poata fi stabilite, in timp util, colegiile uninominale pentru alegerile viitoare.

Senatul a adoptat astazi proiectul Executivului prin care urmarirea penala si judecarea fostilor ministri pentru infractiuni savarsite in exercitiul functiei lor intra sub incidenta Legii responsabilitatii ministeriale, nu a dreptului comun, ceea ce inseamna ca fostii membri ai Guvernului pot fi anchetati doar cu avizul Presedintiei sau a Camerelor Parlamentului.

In ceea ce priveste crearea Partidului Democrat Liberal, liderii PD si PLD, Emil Boc si Gheorghe Flutur, au precizat ca fuziunea prin absorbtie a celor doua formatiuni este doar un artificiu juridic menit sa duca la conservarea drepturilor patrimoniale detinute de PD si la evitarea unor masuri abuzive din partea adversarilor politici.

Conducerea Camerei Deputatilor a cerut comisiilor juridica, de statut si de regulament sa elaboreze un raport comun pe baza caruia sa fie modificat statutul alesilor in scopul clarificarii situatiei chiriilor si stabilirii sanctiunilor pentru parlamentarii ce nu respecta regulamentul in aceasta privinta.

Fostul presedinte Ion Iliescu a fost audiat la Parchetul General unde a dat declaratii in cadrul dosarului mineriadei si a luat la cunostinta despre infirmarea deciziei de incepere a urmaririi penale in cazul sau.

Foto: Newsin
Publicat Miercuri, 12 Decembrie 2007 - 17:06
Cuvinte cheie: CCR, uninominal, Basescu, Blaga, PD, PSD, PNL, Geoana, Camera Deputatilor, Boc, Flutur | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours