Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Sinteza zilei: Basescu va folosi proiectul PSD privind uninominalul dupa referendum

Basescu a spus ca finantarea campaniei pentru referendum s-a facut din suma ramasa din donatiile din luna mai.
Basescu a spus ca finantarea campaniei pentru referendum s-a facut din suma ramasa din donatiile din luna mai.

In cadrul campaniei pentru referendum, presedintele Traian Basescu a declarat ca nu este necesara elaborarea unui nou proiect pentru votul uninominal majoritar dupa consultarea populara deoarece in Parlament exista proiectul PSD, text ce raspunde tuturor cerintelor.

Seful statului a precizat ca intreaga campanie pentru referendumul din 25 noiembrie este finantata din suma ramasa din donatiile de la scrutinul din luna mai, la care se adauga finantarea democrata a afiselor si a calendarelor de promovare a plebiscitului.

Varianta de vot uninominal sustinuta de Basescu a fost criticata de Tariceanu, premierul avertizand ca exista pericolul unor derapaje democratice din cauza diminuarii puterii opozitiei, explicand totodata ca sistemul uninominal pentru care si-a asumat Executivul raspunderea are o serie de avantaje printre care faptul ca a fost deja negociat cu societatea civila si cu partidele politice.

Liderul PD, Emil Boc, a declarat la finalul sedintei Biroului National Permanent, ca democratii lucreaza la un proiect de lege privind votul uninominal majoritar, in doua tururi de scrutin, proiect ce este in conformitate cu varianta presedintelui si pe care intentioneaza sa il depuna in Parlament la scurt timp dupa referendum.

In contextul campaniei electorale pentru euroalegeri, episcopului Laszlo Tokes a declarat ca romanilor nu trebuie sa le fie teama de autonomia maghiarilor deoarece un astfel de sistem nu este unul exclusivist si nu presupune ca vor exista persoane marginalizate.

Purtatorul de cuvant al PC, Bogdan Ciuca, a declarat ca la nivelul conducerii fomatiunii s-a decis organizarea unei numaratori paralele a voturilor de la alegerile pentru Parlamentul European, pentru evitarea unor eventuale fraude.

In urma unei solicitari a liderului PD Emil Boc, Institutul National de Statistica a anuntat ca numarul de persoane cu drept de vot la scrutinele din 25 noiembrie este de 17,4 milioane de cetateni.

Vicepresedintele PNL, Paul Pacuraru, a afirmat ca formatiunea sa trebuie sa gaseasca solutii pentru a obtine sustinere parlamentara pentru anul viitor, cum ar fi o intelegere cu PSD sau trecerea in opozitie, un parteneriat politic cu democratii fiind exclus.

Parchetul General a sesizat Curtea Constitutionala cu privire la neconstitutionalitatea ordonantei prin care s-a modificat Legea raspunderii ministeriale in urma careia s-a desfiintat Comisia de la Cotroceni, deoarece hotararea afecteaza activitatea puterii judecatoresti, a Consiliului Superior al Magistraturii si a Guvernului.
Publicat Marti, 20 Noiembrie 2007 - 17:12
Cuvinte cheie: Basescu, Tariceanu, uninominal, referendum, Boc, Tokes, PC, Ciuca, PD, Pacuraru, PNL, PSD, Parchetul General, CSM | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours