Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Sinteza zilei: Basescu intentoneaza sa repete referendumul pentru uninominal daca va fi necesar

Traian Basescu a anuntat ca va mai initia si alte referendumuri in cazul in care clasa politica refuza sa rezolve si alte probleme.
Traian Basescu a anuntat ca va mai initia si alte referendumuri in cazul in care clasa politica refuza sa rezolve si alte probleme.

Principalul eveniment politic al zilei este anuntul presedintelui Traian Basescu potrivit caruia este posibil sa organizeze un nou referendum in cazul in care cel programat simultan cu euroalegerile va fi invalidat, adaugand ca va consulta populatia si pe alte teme in afara de cea a uninominalului.

Secretarul executiv al PD, Mircea Toader, a declarat ca Presedintele poate organiza un al doilea referendum daca cel de pe 25 noiembrie va fi invalidat, dar considera ca nu va fi nevoie, pentru ca cetatenii se vor prezenta la vot in ciuda incercarilor Guvernului de a-i determina sa nu voteze.

Premierul Tariceanu a afirmat, in replica la intentia presedintelui de a repeta referendumul pentru votul uninominal, ca organizarea unei consultari populare este prerogativa Presedintelui, insa organizarea a doua sau mai multe pe aceeasi tema reprezinta capricii.

Deputatii PSD Eugen Nicolicea si Victor Ponta i-au atras atentia Presedintelui ca va avea nevoie de un alt aviz de la Parlament pentru un nou referendum, criticandu-l totodata pe seful statului pentru intentia sa de a organiza un nou scrutin pe tema votului uninominal.

Pe de alta parte, liderul PRM, Lucian Bolcas, a declarat ca repetarea referendumului nu este o procedura in spiritul Constitutiei pentru ca rezultatul consultarii populare trebuie acceptat, indiferent care ar fi acesta.

Liderul PLD, Valeriu Stoica, a explicat ca insistenta cu care Presedintele doreste introducerea votului uninominal majoritar, chiar repetand referendumul, se datoreaza faptului ca seful statului a inteles ca acesta este necesar pentru reformarea radicala a sistemului politic.

Tot in legatura cu referendumul, secretarul general al PSD, Titus Corlatean, a facut un apel la electoratul partidului sa voteze pe 25 noiembrie varianta de uninominal propusa de Basescu.

Institutul de Politici Publice a remis un comunicat prin care atrage atentia ca tensiunile existente intre Presedinte si Guvern pot afecta organizarea referendumului si a euroalegerilor, precizand orgoliile persoanelor aflate la conducerea tarii prevaleaza in fata interesului cetatenilor.

Presedintele Traian Basescu a lansat acuzatii la adresa unor ziaristi, directori de ziar, oameni de afaceri si politicieni, ale caror actiuni au ca scop denigrarea unor institutii, principala tinta a acestora fiind Presedintia.

Seful statului a declarat astazi si ca si-ar dori ca Romania sa fie aparata in sistem NATO, la fel ca si alte state europene, si sa nu faca parte dintr-un sistem bilateral, mentionand ca va discuta despre acest subiect cu ocazia summit-ului NATO de la Bucuresti din 2008.

In replica la o declaratie a lui Basescu in care ministrul Justitiei este numit "un tanar mafiot obraznic", Tudor Chiuariu i-a adresat o scrisoare sefului statului amintindu-i ca au fost colegi in campania electorala a Aliantei DA.

Ministrul agriculturii, Dacian Ciolos, a declarat ca Romania va evita activarea clauza de salvgardare pe agricultura deoarece nu mai exista blocaje in functionarea modulelor, ceea ce inseamna ca sistemul informatic va fi operational pana la data de 9 noiembrie, termen impus de Comisia Europeana.
Publicat Joi, 1 Noiembrie 2007 - 17:02
Cuvinte cheie: Basescu, Tariceanu, Bolcas, Stoica, Nicolicea, Ponta, referendum, uninominal, euroalegeri, Institutul de Politici Publice, Toader, Corlatean, Ciolos | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours