Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Reduceri la prezervative, majorarea pensiilor actorilor sau stoparea petrecerilor in aer liber - puncte principale in agenda candidatilor

Alegerile de la 30 noiembrie le-a starnit interesul de a candida si unor oameni aproape necunoscuti electoratului, care si-au gasit locuri la partide, si-au pregatit si o oarecare oferta electorala, chiar daca este vorba despre ieftinirea prezervativelor sau interzicerea nuntilor pe strada.

Nea Popa de la Bloc, unul dintre numele de scena ale pedelistului Tudorel Filimon, pare ca stie bine perimetrul in care va candida, relateaza Newsin. El stie ca trebuie sa mearga in cartierele Andronache (unde s-a nascut), Ion Creanga, Colentina si Baicului, printre "oameni simpli, cu frica lui Dumnezeu". Filimon sustine ca va continua sa stea in acelasi cartier, daca va fi ales deputat PDL, iar usa cabinetului sau, care va fi situat la aceeasi adresa unde locuieste, va fi in permanenta deschisa alegatorilor. Daca va fi ales deputat, Filimon si-ar dori sa activeze in Comisia de cultura si va initia cel putin doua legi. Una se refera la majorarea pensiilor actorilor. Cealalta vizeaza amenajarea unui teatru pentru absolventii de profil din toata tara si care nu au angajamente.

Victor Negrescu, candidat PSD pentru Camera Deputatilor, in colegiul 10, propune, printre alte proiecte, reducerea TVA la prezervative, pana la zece la suta. Negrescu a declarat ca se asteapta sa fie ironizat din cauza acestei initiative, dar spune ca propunerile sale sunt similare cu cele ale socialistilor europeni. Negrescu a enumerat si alte proiecte ale sale, precum "legea verde", o masura prin care proprietarii de terenuri, din Bucuresti in special, sa fie obligati sa le ingrijeasca, nu sa le lase in paragina. "Studiile arata ca media de varsta a celor care isi incep viata sexuala a scazut pana la 13 ani. Cred ca pentru acesti copii conteaza daca isi cumpara prezervative cu un leu, si nu cu sase", sustine tanarul pesedist.

Candidatii liberali din colegiile 10 si 11 din Bucuresti, Bogdan Petre si Roxana Ionita, au decis sa incerce o campanie in doi. "Suntem un cuplu de tineri cu o pasiune comuna pentru politica si amandoi ne dorim sa profesam in acest domeniu", explica cei doi pe blogul comun. De altfel, ei s-au remarcat in primul rand prin lansarea unui video-blog, prin care transmit imagini gen Big Brother din biroul locuintei pe care o impart. Cat priveste propunerile de campanie, Bogdan Petre a afirmat ca, alaturi de Roxana Ionita, sustine instituirea unor pedepse mai drastice pentru stoparea petrecerilor in strada. El a precizat ca avand in vedere amploarea costurilor pentru organizarea acestor petreceri, precum si disponibilitatea financiara a organizatorilor acestora, aplicarea unei amenzi, asa cum prevede legea actuala, nu va impiedica organizarea in continuare de nunti si botezuri in strada.

Un alt candidat liberal, Cornel Pieptea, din colegiul 27, a precizat ca principalele teme ale campaniei sale se refera la educatie, sanatate si infrastructura. El a mentionat insa ca nu doreste sa dezvaluie deocamdata care sunt proiectele concrete, subliniind ca se vor referi si la administratia locala, dar si la petrecerea timpului liber. "Voi merge pe strada. Intentionez sa fac ceva si de genul manifestari pe partea de protest", a mai precizat el, refuzand insa sa dea mai multe detalii.

In colegiul de deputati din Balta Alba, liberalii mizeaza pe un membru al familiei Bratienilor. Bogdan Bratianu este stra-stra-stranepotul unui var al fratilor Ion si Dumitru Bratianu, revolutionari de la 1848 si, ulterior, fondatori ai Partidului National-Liberal. Insa liberalul sustine ca ar miza in campanie mai putin pe numele familiei sale incercand sa-si popularizeze candidatura prin intermediul unei campanii "door to door" si al retelei de oameni care-l cunosc. "Mesajul meu se va adresa exclusiv zonei in care candidez, fara teme de anvergura nationala, pentru ca oamenii sunt interesati, in ultima instanta, de problemele care-i intereseaza in mod direct", a declarat Bratianu citat de Newsin.

Pedelista Mariana Nedelcu, aspiranta la un mandat de deputat din sectorul 6, sustine ca doar prezenta in Parlament ar putea sa asigure finalizarea proiectelor pe care le-a demarat la nivel local, din postura de consilier. "Vreau sa continuu ce am inceput din postura de consilier. Este vorba de proiecte din domeniul educatiei, de actiunile de voluntariat din sanatate si social. (...) Sunt genul de om care nu doarme bine pana nu realizeaza ce si-a propus", a adaugat pedelista.

Liberalul Cristian Olteanu a decis sa-si scoata un ziar de campanie care sa se adreseze alegatorilor din colegiul sau din Rahova. Publicatia se numeste "Tramvaiul 32" si contine articole precum "Tramvaiul in viata noastra", "Secretul caselor ieftine", dar si un inevitabil joc de Sudoku. Olteanu a afirmat ca programul sau politic este in constructie, in functie de doleantele potentialilor alegatori. "Oamenii sunt interesati de problemele locale si este normal ca un parlamentar ales uninominal sa actioneze ca o curea de transmisie intre ceea ce vor cetatenii si administratia locala. Pentru asta am stat de vorba cu admnistratorii de bloc, cu pensionarii, dar si cu reprezentanti ai comunitatilor religioase", a spus Olteanu.
Publicat Luni, 27 Octombrie 2008 - 17:49
Cuvinte cheie: alegeri, campanie, politicieni, partide, PNL, PSD, Parlament | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours