Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

PSD si PDL Olt nu se inteleg la impartirea institutiilor descentralizate

Deputatul PDL de Olt Daniel Barbulescu a declarat, vineri, ca filiale judetene ale PSD si PDL vor ajunge la Comisia centrala de mediere pentru a debloca negocierile privind impartirea functiilor din administratia judeteana.

Daniel Barbulescu a precizat ca discutiile intre echipele de negociere ale filialelor judetene ale PSD si PDL legate de impartirea functiilor de conducere ale institutiilor deconcentrate din Olt sunt blocate de doua saptamani.

"De doua saptamani aceste discutii sunt blocate din doua considerente: PSD vrea sa includa pe lista institutiilor ale caror conduceri urmeaza sa fie impartite si institutiile militarizate, iar PD-L vrea postul de vicepresedintele CJ Olt detinut de liderul PNL, Ioan Ciugulea. Noi nu suntem de acord cu politizarea conducerilor institutiilor din subordinea MIRA, precum politia, pompierii, scoala de politie si credem ca acest lucru nu se poate pentru ca aceste conduceri nu-i normal sa fie politizate" a declarat deputatul democrat-liberal.

Potrivit lui Barbulescu, pentru deblocarea negocierilor, PDL doreste schimbarea majoritatii in CJ Olt si a vicepresedintelui institutiei. "Social-democratii invoca, si este partial adevarat, ca protocolul incheiat la nivel central intre PDL si PSD cu ocazia constituirii coalitiei nu face referire la situatia din administratia locala, la schimbarea majoritatilor in consiliile judetene si primarii. Noi consideram ca daca guvernam impreuna la nivel central trebuie sa facem la fel si la nivel local. Exista judete in care majoritatile in consiliile judetene nu au fost schimbate" a pecizat demnitarul.

El a lasat sa se inteleaga si faptul ca situatia ar putea fi deblocata chiar de chiar Ion Ciugulea, daca acesta ar demisiona din functia de vicepresedinte al CJ Olt. "Suntem convinsi ca Ioan Ciugulea nu va demisiona, asa cum a facut prefectul si nu va face posibila, prin vreun gest de onoare al domniei sale, deblocarea negocierilor dintre PSD si PD-L" a afirmat deputatul PDL.

Pentru ca nu vede nicio solutie la nivel local de iesire din situatia actula, Daniel Barbulescu a sustinut ca filialele judetene ale PSD si PDL vor ajunge in fata comisiei centrale de mediere de la Bucuresti.

Barbulescu a mentionat ca PDL si-ar dori sa obtina la negocieri sefia Inspectoratului Scolar Judetean si pe cea a Directiei Finantelor Publice sau macar a uneia dintre ele. Conform celor sustinute de el, democrat-liberalii au propus ca PDL sa obtina o functie de adjunct la nivelul institutiei a carei functie de director apartine PSD, si invers.

Publicat Sambata, 7 Februarie 2009 - 09:10
Cuvinte cheie: PDL, PSD, Olt, institutii, deconcentrate | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours