Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

PSD si PDL Constanta si-au impartit functiile in institutiile deconcentrate

PDL si PSD Constanta au finalizat negocierile pentru functiile la institutiile deconcentrate, social-democratii anuntand ca-i vor mentine pe sefii Capitaniei Zonale si ai Directiei de Sport si ii vor face inlocuiri la Inspectoratul Scolar Judetean si la Spitalului Judetean de Urgenta.

Radu Mazare a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca au fost finalizate negocierile cu PDL Constanta pentru impartirea institutiilor deconcentrate. Printre institutiile care isi vor pastra actuala conducere se afla Capitania Zonala Constanta condusa de Alexandru Mezei sau Directia de Sport unde sefia e asigurata de Elena Francu.

Schimbari vor fi insa la conducerea Spitalului Judetean de Urgenta Constanta, dar si la Inspectoratul Scolar Judetean. “E o problema mare la ISJ unde, din pacate si fara eficienta, a fost folosit ca un vehicul pentru PNL. A fost schimbata conducerea, toti directorii de scoli pe criterii politice”, a spus seful PSD Constanta, Radu Mazare, transmite corespondentul NewsIn.

In ce priveste Politia Judeteana, noul sef va fi numit si dupa consultarea filialei PSD Constanta.

“Numirile si destituirile care vor fi facute nu vor fi exclusiv pe criterii politice. Vor exista persoane si sunt oameni care conduc si la ora actuala parte din aceste deconcentrate care si-au facut treaba, asa consideram noi si care vor ramane pe functie”, a declarat, Radu Mazare.

El a precizat ca sunt cel putin cinci institutii unde nu vor fi efectuate schimbari, intrucat directorii au avut o buna activitate, iar cei nemultumiti vor avea dreptul sa actioneze in instanta deciziile de schimbare. In acelasi timp, el a declarat ca noii sefi de institutii care vor proveni din randul membrilor PSD vor fi selectati pe criteriul de profesionalism, dar si al loialitatii fata de echipa sa.

“In primul rand conteaza profesionalismul dupa care conteaza loialitatea fata de partid, fata de echipa pe care noi o formam pentru ca noi suntem o echipa mare, nu numai din cadrul partidului”, a spus acesta.

El s-a referit la faptul ca exista solicitari din partea membrilor de partid pentru diverse functii de conducere de deconcentrate. La randul sau, liderul PDL Constanta, Mircea Banias, a declarat, luni, intr-o alta conferinta de presa, ca negocierile au decurs normal.

El a precizat ca toate institutiile cu caracter regional vor fi negociate la nivel central, iar companiile nationale sunt stabilite de ministere. Banias a mentionat ca actualii directori liberali de deconcentrate vor fi schimbati dupa evaluarea activitatii lor profesionale si ca nu exista un termen limita pentru inlocuirea lor.

Propunerea PDL Constanta pentru functiile de subprefect sunt Mihai Petre (consilier judetean) si Mircea Iustian (fost deputat), iar din partea PSD propunerea de prefect ramane omul de afaceri, Liviu Brailoiu.

In urma negocierilor pentru impartirea deconcentratelor, PSD Constanta va numi conducatorii la Directia Finantelor Publice, Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate, Agentia de Plati si Interventie in Agricultura, Directia pentru Agricultura, Inspectoratul Scolar, Directia Vamala, Directia de Cultura, Directia Sanitar-Veterinara, Autoritatea Rutiera Romana, Directia Silvica, Directia de Munca si Solidaritate Sociala, Casa de Pensii, Biroul de Renta Viagera, Oficiul pentru IMM-uri, Capitania Zonala, Autoritatea de Plati Sociale, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, Oficiul de Autorizare si Control in Turism, Unitatea de Ameliorare si Reproductie in Zootehnie, Inspectoratul pentru Calitatea Semintelor, Directia de Sport, Centrul Militar Zonal, Oficiul de Pedologie, Regia de Exploatare a Filmului.

De cealalta parte, PDL Constanta a optat pentru Oficiul Judetean de Cadastru, Garda Financiara, Oficiul de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit, Inspectoratul de Stat in Constructii, Agentia de Protectia a Mediului, Inspectoratul de Munca, Garda de Mediu, Registrul Auto Roman, Oficiul pentru Protectia Consumatorilor, Unitatea de Administrare ANIF, Directia de Tineret, Agentia de Ocupare a Fortei de Munca, Oficiul de Posta, Inspectoratul de Concurenta, ISCIR, Directia de Telecomunicatii, Oficiul de Consultanta Agricola, Inspectia Silvica si de Vanatoare, Unitatea Fitosanitara, Loteria Romana, Centrul Roman de Comert Exterior, Serviciul de Metrologie, Directia de Statistica, Directia Arhivelor Nationale, Oficiul de Mobilizarea Economiei si Pregatirea Teritoriului pentru Aparare.

Publicat Luni, 26 Ianuarie 2009 - 18:38
Cuvinte cheie: PSD, PD-L, Constanta | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours