Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

PSD isi stabileste luni lista pentru euroalegeri

Sevrin este primul pe lista PSD
Sevrin este primul pe lista PSD

Printre primii zece candidati vor fi majoritatea deputatilor din PE, incepand cu Adrian Severin,Rovana Plumb sau Adriana Ticau, pe locuri eligibile plasandu-se si Aristide Roibu, trezorierul partidului, si teoretic, reprezentantul PC si cel al CNSLR Fratia.

Lista candidatilor PSD va fi deschisa de fostul ministru de Externe, Adrian Severin si de Rovana Plumb, sefa organizatiei de femei. Locurile imediat urmatoare vor fi ocupate, potrivit unor surse din partid, de eurodeputatii Adriana Ticau, apropiata a vicepremierului Dan Nica, Daciana Sarbu si Ioan Mircea Pascu. Trezorierul partidului, Aristide Roibu, care nu a mai prins un loc in Parlamentul national, Victor Negrescu, presedinte PES Activists, actualii europarlamentari Corina Cretu, Gabriela Cretu si Victor Bostinaru vor fi si ei plasati pe un loc eligibil. Teoretic, si reprezentantul PC, Codrut Seres, anuntat in ultimul moment, duminica, ar trebui sa fie plasat pe un loc eligibil, potrivit conservatorilor, pe locul cinci sau sase. Si CNSLR Fratia ar urma sa primeasca unul din primele zece locuri pe lista PSD. Presedintele federatiei, Marius Petcu, a precizat ca reprezentantul sindicatelor va fi stabilit luni, in cadrul Consiliului National.

Unii lideri ai PSD considera ca partidul poate obtine cu siguranta 12 sau 13 locuri de europarlamentari, in timp ce tinta oficiala a fost stabilita la 15 locuri. In aceste conditii, nici batalia pentru locurile 13-15 si chiar mai jos nu este de neglijat, deoarece se stie ca, daca un europarlamentar se retrage, el va fi inlocuit de urmatorul clasat, care n-a prins in prima etapa locul in PE. Printre alti pesedisti doritori de un loc in PE se mai numara Catalin Ivan, sustinut puternic de Gheorghe Nichita, seful pesedistilor ieseni, si doi europarlamentari care au activat incepand cu decembrie 2008, Alin Lucian Antochi si Viorica Dancila. De asemenea, fostii euroobservatori Dan Mihalache si Radu Podgoreanu si-au depus si ei dosarul de candidatura.

In 2007, lista PSD la PE a fost deschisa de Titus Corlatean si de Adrian Severin, iar PSD a obtinut 10 locuri.
Publicat Duminica, 29 Martie 2009 - 18:18
Cuvinte cheie: PSD, europarlamentare | Afisari: 65,535
Comentarii (1)
stefan, Bucuresti (Luni, 30 Martie 2009 - 12:19)
se ne amintim : severin asta e ala care a fost min de externe cand era constantinescu presedinte si care a zis ca majoritatea sefilor de partide sunt spioni ! neavand dovezi si vorbind aiurea, cred ca era beat si-a dat demisia...asta ne va reprezenta la UE....un papagal guraliv

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours