Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

PSD Dolj vizeaza sefia Inspectoratului Scolar

Presedintele CJ si liderul PSD Dolj, Ion Prioteasa, a declarat, miercuri, ca negocierile dintre PSD si PDL pentru impartirea functiilor de la nivel local sunt inca la inceput, iar social-democratii nu concep sa nu primeasca sefia Inspectoratului Scolar Judetean.

Prioteasa a mentionat ca delegatia social-democrata va cere Inspectoratul Scolar Judetean Dolj si va insista pentru obtinerea lui, chiar daca in acest moment institutia este condusa de un membru PDL, inspector-sef Diana Busoi.

„M-am intalnit o data cu domnul Radu Berceanu si alta data cu domnul Marian-Jean Marinescu, dar nu am discutat nimic oficial. In formula de negociere ne-am intrunit numai duminica trecuta (25 ianuarie, n.r.) si am discutat despre principiile impartirii si despre protocolul national care spune ca PSD alege primul. Noi ne-am exprimat dorinta sigura de a alege Inspectoratul Scolar Judetean.

Vom porni fiecare negocierile ca si cand nu am avea nimic, prectic de la zero, pentru ca si noi avem inca oameni in sistem cu functii de conducere, la fel ca si ei. In acest moment, din partea PSD exista sase oameni in conducerea institutiilor judetene, iar din partea PDL noua“, a spus Ion Prioteasa. Liderul PSD a adaugat ca partidul isi doreste conducerea ISJ pentru ca aceasta are control in tot judetul.

„Am discutat cu fiecare presedinte de filiala din judet si mi-au spus ca prima institutie pe care o doresc este Inspectoratul Scolar. Nu exista sat care sa nu aiba profesori si de-a lungul timpului au avut loc tot felul de incidente in sistemul de invatamant, cum a fost si cel de la Dabuleni, incat se doreste schimbarea conducerii.

Eu chiar cred ca Diana Busoi a fost un soldat bun pentru partid. Intre timp a ajuns general si inteleg sustinerea lor pentru ea. Urmatoarea intalnire pentru negocieri va fi undeva saptamana aceasta. Din pacate, vom avea mai mult o corespondenta prin internet, pentru ca la sfarsitul acestei saptamani va avea loc si intalnirea de la Sinaia a deputatilor PSD si presedintilor de consilii judetene“, a mai spus Prioteasa.

In cadrul aceleiasi conferinta de presa, liderul PSD Dolj a mai declarat ca viitorul prefect al judetului Dolj va fi directorul Directiei pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului, social-democratul Florin Stancu.

„In ceea ce priveste functia de prefect, legea spune foarte clar ca trebuie numita o persoana care sa aiba statutul de functionar public. Noi nu avem o problema in acest sens, pentru ca Florin Stancu este deja functionar public. Aceasta este propunerea noastra, iar in continuare asteptam cele doua propuneri pentru functiile de subprefecti din partea PDL, asa cum precizeaza legea.

Daca pana acum situatia nu era chiar atat de clara, iar anumite persoane deveneau functionari publici la apelul de seara, doar ca sa fie numite, acum nu mai este loc de nicio suspiciune. Avem si acea lege a blocarii angajarilor in administratia publica, asa ca lucrurile sunt foarte clare“, a spus Ion Prioteasa.

Totodata, liderul PSD Dolj a precizat ca organizatia judeteana a partidului a reusit sa promoveze sapte persoane in functii importante la nivel national.

„Dupa aproape o luna de la investirea noului Guvern avem deja oameni de la Dolj cu functii importante si alte cateva propuneri. Mihai Fifor ramane secretar de stat in cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, a fost deja publicat in Monitorul Oficial. Un alt coleg de-al nostru, de la Craiova, ocupa functia de director al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), este vorba despre Edi Armeanu, care a fost director adjunct al CAS Dolj, impreuna, bineinteles, cu domnul Irinel Popescu, care va fi presedintele CNAS.

In continuare asteptam rezultatele propunerilor noastre pentru alte functii, cum este cea pentru Ministerul Educatiei, unde speram ca doamna profesor Daniela Tarnita sa fie numita, Ministerul Mediului, unde il avem pe domnul Constantin Mosoiu, fost director al Portilor de Fier, care urmeaza sa fie numit la Directia Apelor Romane, fostul viceprimar al Craiovei si presedintele filialei municipale a PSD, Sorin Iordache, a fost propus pentru Garda Financiara, pentru functia de vicepresedinte al AVAS asteptam sa fie acceptat Andi Gaiu“, a spus Ion Prioteasa.

Acesta a adaugat ca numirea secretarilor de stat s-a incheiat, in aceasta perioada avand loc numirea directorilor de agentii guvernamentale.

Publicat Miercuri, 28 Ianuarie 2009 - 16:22
Cuvinte cheie: PSD, PDL, Dolj, functii | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours