Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

PSD ar putea cere Guvernului Tariceanu majorarea pensiilor inainte de euroalegeri

Social-democratii vor ca pensiile sa fie majorate din noiembrie 2007 si nu de anul viitor.
Social-democratii vor ca pensiile sa fie majorate din noiembrie 2007 si nu de anul viitor.

Liderul PSD, Mircea Geoana, a anuntat ca partidul sau va initia modificarea legii de marire a pensiilor astfel incat majorarile sa fie acordate de la 1 noiembrie 2007, nu de la 1 ianuarie 2008, in timp ce ministrul Muncii, Paul Pacuraru spune ca majorarea pensiilor nu poate fi devansata cu doua luni.

Presedintele PSD a spus ca aceasta initiativa legislativa vine dupa o serie de intalniri pe care social-democratii le-au avut saptamana trecuta cu pensionarii din toata tara.

Mircea Geoana a precizat ca efortul financiar ce deriva din aplicarea acestei legi este de 130.000 de RON (40.000 euro) si ca motivul pentru care PSD doreste aplicarea legii cu doua luni inainte este dorinta de ajuta pensionarii sa treaca bine prin iarna, conform Newsin. Liderul social-democrat a spus ca banii pentru pensionari exista si ca acestia ar putea fi transferati de la bugetul pe anul in curs, in conditiile in care unele proiecte si cheltuieli nu au fost finalizate.

In replica, ministrul Muncii, Paul Pacuraru, a declarat ca majorarea pensiilor, programata pentru 1 ianuarie 2008 este imposibil de devansat cu doua luni, pentru ca bugetul asigurarilor sociale nu dispune de banii necesari, in 2007.

"Majorarea pensiilor de la 1 noiembrie ar insemna o crestere a cheltuielilor in bugetul de asigurari sociale de 7,5%, bani de care bugetul nu dispune pentru acest an. Propunerea PSD-ului putea fi discutata in iulie, cand s-a negociat legea sau mai tarziu, cand a fost operata rectificarea bugetara pentru majorarea din septembrie", a mai spus ministrul.

Potrivit lui Pacuraru, daca legea propusa de PSD va fi promulgata, bugetul de asigurari sociale va trebui suplimentat de la bugetul de stat.

Reprezentantul pensionarilor, Preda Nedelcu, a declarat ca majorarea pensiilor de la 1 noiembrie ar putea fi pusa in aplicare daca ar exista interes din partea Guvernului si vointa politica, si daca s-ar face o revizuire a bugetului din care sa fie scoase cheltuielile inutile.

Foto: Newsin.
Publicat Luni, 10 Septembrie 2007 - 16:38
Cuvinte cheie: pensii, Geoana, Pacuraru, PSD | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours