Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Presedintele UDMR al CJ Covasna il acuza pe prefect ca a inceput o epurare etnica

Presedintele Consiliului Judetean Covasna (CJ), Tamas Sandor, sustine ca prefectul judetului, Codrin Munteanu, ar fi inceput o epurare etnica prin modificarea a doua ordine privind componenta comisiilor de denumiri si pentru adoptarea stemelor.

"Dl prefect a inceput epurarea etnica in Covasna prin doua ordine referitor la componenta comisiei de atribuire de denumiri si a comisiei pentru adoptarea stemelor pentru localitati. Conform legii, a facut legal ce a facut, dar nu tot ce este permis este si onest", a declarat, joi, Tamas Sandor, citat de Newsin.

Potrivit acestuia, daca pana in prezent in comisia de denumiri erau patru maghiari si un roman, si in cea de steme doi romani, trei unguri, acum in prima comisie se gasesc trei romani si doi unguri, iar in a doua patru romani si un maghiar.

Contactat telefonic, prefectul Codrin Munteanu a declarat ca nu este vorba despre nici o conotatie etnica, ci pur si simplu a verificat o serie de ordine ale fostului prefect Gyorgy Ervin si a restabilit situatia anterioara acelor doua ordine emise de el. Mai exact, in 2005, dupa numirea sa in functie, fostul prefect schimbase romanii cu maghiarii in cele doua comisii.

"Practic prin cele doua ordine am restabilit situatia anterioara celor doua ordine emise de Gyorgy Ervin, unul din primele sale ordine a fost de schimbare a componentei acestor comisii. Nu este nici o conotatie etnica. Asa cum Gyorgy Ervin a avut dreptul de a avea o viziune asupra acestei componente a comisiilor, imi rezerv si eu dreptul de a avea o viziune", a declarat Codrin Munteanu.
Publicat Joi, 26 Februarie 2009 - 16:40
Cuvinte cheie: UDMR, Covasna, Tamas Sandor, Codrin Munteanu, epurare etnica | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours