Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Motiunea simpla a PNL "Agricultura si dezvoltarea rurala spre dezastru" va fi depusa saptamana viitoare

In textul motiunii simple a PNL, ce urmeaza sa fie depusa in cursul saptamanii viitoare la Camera Deputatilor, ministrul Agriculturii Ilie Sarbu este acuzat de incompetenta, de denigrarea colaboratorilor, comportament abuziv si dezinformarea deliberata a fermierilor.

In textul ce urmeaza sa fie supus aprobarii grupului deputatilor PNL, ministrului Ilie Sarbu i se imputa faptul ca adminstreaza domeniul agriculturii si al dezvoltarii rurale in aceeasi maniera in care a facut-o in perioada 2001-2004, ignorand faptul ca Romania a devenit, intre timp, membru al Uniunii Europene, relateaza Newsin.

"Agitatia si nesiguranta fermierilor, motivate mereu de prezenta crizei si de lipsa resurselor financiare, dovedesc ca reforma de refacere a spatiului rural a fost parasita, ca Romania se intoarce la perioada 2001-2004", se arata in documentul mentionat.

Initiatorii motiunii il acuza pe Sarbu de incompetenta invocand faptul ca Sarbu a obtinut pentru ministerul sau doar 0,76% din PIB, ca a inlocuit prevederile din programul de guvernare cu un plan de 67 de "dorinte", ca programele initiate pun in pericol reusita celei de-a doua etape a Politicii Agricole Comune si ca nu a elaborat un plan de revizuire a Programului National de Dezvoltare Rurala.

Al doilea cap de acuzare se refera la afirmatiile facute de Sarbu fata de specialistii de la Agentia de Plati si Interventii in Agricultura (APIA). "Un denigrator nu poate conduce eficient o organizatie. Are succes numai conducatorul care stie sa motiveze, nu sa subordoneze. Din pacate, domnul Ilie Sarbu nu face parte din categoria ministrilor care motiveaza", sustin liberalii.

In al treilea rand, lui Sarbu i se reproseaza faptul ca a dezinformat fermierii anuntand ca acesti vor primi ajutoare de 1.400 de lei pentru fiecare hectar cultivat. "Prin urmare, cei peste 1,2 milioane de mici fermieri care lucreaza peste 70% din terenul arabil al Romaniei, ar beneficia de o bonificatie de peste 6 miliarde de lei, in timp ce valoarea ajutoarelor aprobate prin Legea bugetului nu depaseste 2,4 miliarde de lei", se arata in proiectul motiunii PNL.

Ultimul considerent pentru care deputatii PNL cer demisia lui Ilie Sarbu este faptul ca acesta ar fi facut presiuni pentru a determina demisiile directorilor din APIA, recurgand la amenintari si sicane. "Timpul de acumulare a cunostintelor, timpul de indreptare, timpul de schimbare a modului de abordare a functiei de ministru a lui Ilie Sarbu, s-a epuizat! In consecinta, grupul parlamentar al PNL solicita demisia din functia de ministru al Agriculturii a domnului Ilie Sarbu", se arata la finalul documentului remis Newsin.

Update 1 publicat Miercuri, 1 Aprilie 2009 - 18:38
PNL ar putea depune motiune simpla impotriva ministrului Ilie Sarbu
Deputatul PNL Mihai Banu a ca textul motiunii simple pe agricultura urmeaza sa intre luni, cel tarziu marti, in cadrul procedurilor parlamentare, conducerea partidului dandu-si acceptul pentru initierea acestei proceduri.
Deputatul liberal Mihai Banu sustine ca Ilie Sarbu nu a facut nimic pentru a remedia deficientele din domeniul agriculturii semnalate de catre liberali. "Desi a fost avertizat, domnul ministru nu facut nimic. Mai mult, am inceput sa primim semnale din tara ca lucrurile nu merg bine. Este o degringolada intreaga in sistem", a declarat Banu, citat de Newsin.

Liberalul a precizat ca textul motiunii indreptate impotriva lui Sarbu va fi discutat luni in cadrul grupului parlamentar al PNL. Banu spera ca tot luni documentul sa fie depus la Biroul Permanent al Camerei Deputatilor. Daca nu se va reusi acest lucru, motiunea va fi inregistrata in cursul zilei de marti.

Situatia motiunii simple pe tema educatiei depuse de PNL nu a fost clarificata

Comisia de Regulament a Camerei va da, luni, un verdict in privinta motiunii simple a PNL pe tema educatiei, urmand ca subiectul sa intre pe ordinea de zi a primei sedinte de Birou Permanent, care va decide cand va fi dezbatut din nou textul.

Secretarul Camerei, Dumitru Pardau, a precizat ca liberalul Bogdan Olteanu a deschis subiectul motiunii simple a PNL in timpul sedintei Biroului Permanent de miercuri. Pardau a explicat ca documentul, care se afla in prezent pe masa Comisiei de Regulament, care va decide in sedinta de luni daca liberalii au incalcat sau nu Regulamentul la citirea acestui document. Potrivit secretarului Camerei, Comisia ar putea solicita si o prelungire a termenului.
Articol original publicat Miercuri, 1 Aprilie 2009 - 15:25
Cuvinte cheie: PNL, Sarbu, motiune, agricultura, motiune, educatie, PNL | Afisari: 697
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours