Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

PNG-CD, absorbit neoficial de PD-L

O mare parte dintre alesii locali ai partidului actioneaza de facto ca membri ai PD-L, insa nu se inscriu oficial in acest partid pentru a nu-si pierde functiile din administratia locala, au declarat reprezentanti ai PNG-CD si PDL, citati de NewsIn.

Conform surselor citate, aproape intreaga conducere a filialei din Bucuresti a PNG-CD a migrat la PD-L, insa majoritatea nu a demisionat din partidul lui Gigi Becali pentru a nu-si pierde mandatele din administratie. "Asta se intampla in jumatate din filiale. Toti sunt in PD-L, dar nu cu acte", a declarat un penegist.

Singurul care si-a oficializat situatia este fostul presedinte al organizatiei bucurestene, Viorel Tudorache. Chiar si viceprimarul Capitalei, Robert Ionescu, este cu un picior in PD-L sector 4. "Va confirm apropierea mea personala de organizatia democrat-liberala din sectorul 4. Strict tehnic, sunt inca membru al PNG pentru ca altfel as pierde fotoliul de consilier general si, implicit, pe cel de viceprimar", a declarat Ionescu pentru NewsIn. In aceeasi situatie se afla si ceilalti consilieri generali ai PNG-CD, sustin sursele citate.

Exodul alesilor lui Becali a inceput dupa alegeri, nu inainte ca reprezentantii organizatiei de Bucuresti, singura care a reusit sa treaca pragul electoral de 5% la alegerile parlamentare din 30 noiembrie, sa-i contacteze pe lideri ai democrat-liberalilor din Bucuresti. "Am avut o discutie exploratorie cu ei pe vremea cand inca eram viceprimar. A venit la mine presedintele lor pe Bucuresti si viceprimarul Ionescu si i-am indemnat sa discute cu Liviu Negoita, presedintele filialei noastre", a declarat Razvan Murgeanu, liderul PD-L sector 1.

Razvan Murgeanu a precizat ca o discutie privind absorbtia PNG-CD in PD-L ar putea fi initiata oficial doar de catre conducerea centrala democrat-liberala. "Din punctul meu de vedere, am colaborat foarte bine cu consilierii lor, care sunt foarte vioi in Consiliul General. Niste baieti de isprava, nu sunt blazati", a apreciat Murgeanu.

Tot astfel, la Sibiu, reprezentantii PDL s-au intalnit cu sefii de filiale ai PNG-CD pentru a negocia trecerea acestora in partid. Intalnirea a avut loc, joi seara, la un restaurant din oras cu presedintii majoritatii organizatiilor locale ale PNG-CD, pentru a discuta modul in care se va face trecere ultimilor in partidul de guvernamant, a declarat pentru NewsIn, vicepresedintele PDL, Nicolae Nan.

„Este adevarat ca ne-am intalnit, insa trebuie sa asteptam sa vedem ceea ce se intampla si la centru. Am avut o discutie cu 14 lideri de organizatii si, in principiu, nu este nicio problema. Este loc pentru toata lumea in partid”, a declarat fostul deputat Nicolae Nan.

Trecerea filialelor PNG-CD la PDL ar urma sa se faca prin absorbtie, iar presedintii de organizatii ai PNG-CD ar urma sa devina vicepresedinti in organizatiile locale ale PDL. De la discutiile cu PDL a lipsit insa presedintele organizatiei judetene, Virgil Orlandea, care nu a fost invitat la intalnirea de joi seara. Potrivit unor surse care au participat la intalnire, absorbtia ar urma sa se realizaze in maximum doua saptamani.

Deocamdata, discutiile oficiale la nivel central cu PD-L nu au fost demarate intrucat cei care au tatonat terenul au trecut individual in randurile democrat-liberalilor. Insa vicerpimarul Robert Ionescu a apreciat ca ar putea fi cel care sa faciliteze oficializarea absorbtiei PNG in PD-L, fiind inca membru in conducerea PNG, dar avand si sustinerea democrat-liberalilor.

Publicat Vineri, 23 Ianuarie 2009 - 11:40
Cuvinte cheie: PNG-CD, PD-L, fuziune | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours