Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

PIN a devenit partid ecologist, absorbind Partidul Alternativa Ecologista

PIN a absorbit sambata Partidul Alternativa Ecologista, noua formatiune dorindu-se partid pragmatic-ecologist, care si-a stabilit dezvoltarea durabila ca obiectiv prioritar.

Potrivit presedintelui PIN, Lavinia Sandru, "a fi ecologist nu inseamna doar a colecta deseuri in pubele separate si a nu arunca hartii pe jos, ci inseamna a-ti pasa atat de viata ta cat si de viata semenilor tai, adica a milita pentru un invatamant performant, un sistem de sanatate functional, locuri de munca bine platite, siguranta alimentara si energetica si mai ales stabilitate sociala, economica si politica", se arata intr-un comunicat de presa.

Ministrul Mediului , Nicolae Nemirschi, a transmis participantilor la congres un mesaj din partea presedintelui PSD, Mircea Geoana, care a precizat ca atat traiectoria politica a PIN, cat si principiile PAE recomanda noul partid politic drept un partener natural pentru PSD. Presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a declarat ca Lavinia Sandru este un partener de incredere cu care a colaborat foarte bine pana acum si spera ca va colabora tot la fel si in viitor, potrivit Newsin.
Publicat Duminica, 15 Martie 2009 - 13:40
Cuvinte cheie: PIN, lavinia sandru, ecologie, PSD | Afisari: 65,535
Comentarii (1)
Ecologistul, Bucuresti (Luni, 16 Martie 2009 - 05:46)
Lavinia Sandru de pe centura politicii romanesti viseaza la gazonul verde european, iar Cosmin Gusa e instalat capusa ruseasca in ceafa lui Mircea Geoana!


Recenta fuziunea PAE in PIN si Gusa in PSD nu reprezinta decat pregatirea unui asalt al marionetelor rusesti din Romania, asupra fondurilor verzi europene si a scaunului lui Basescu!

Fantomaticul PIN fuzioneaza prin absorbitie cu fantomaticul PAE - Partidul Alternativa Ecologista, iar noua formatiune adopta o doctrina "pragmatic-ecologista" care va avea proiecte dedicate dezvoltarii durabile a Romaniei, dupa programul ecologist trasat de Ion Iliescu.

Despre recenta intentie de fuziune PIN – PAE, trambitata recent de pe centura politicii romanesti de Lavinia Sandru, Partidul Verde, singurul partid din Romania afiliat si recunoscut cu drepturi depline la Partidul Verde European, a stiut inca de acum zile, printr-o adresa primita de la Bruxelles, prin care i se cerea o informare asupra personajelor si fantomaticelor partide ce bat la usa din dos a miscarii verzi europene.

Informare cum a fost ceruta de Bruxelles si oferita de PV si cu vreo 2 ani in urma cand Cosmin Gusca batea pe la usile din dos ale verzilor europeni, ocazie cu care PV a transmis atunci niste recomandari astfel incat liderul PIN nu a mai avut sansa sa murdareasca gazonul verde european.

Naivitatea sau prostia politica romaneasca ii face pe unii sa creda ca pot accede in Partidul Verde European prin dezinformari si manipulari care ar permite infiltrarea ne-ecologicului grup ocult filo-rusesc, creat de fostul director al SRI Virgil Magureanu, in structurile verzi europene, trecand peste Partidul Verde din Romania (www.verzii.ro).

Va redam mai jos spicuiri din scrisoarea trimisa recent de Lavinia Sandru catre verzii europeni:

...................................................................................................
Subject: First national congress as green party.
On the same occasion, of my being elected as President of PIN, the idea launched at my candidature and embraced by all members of the party, was to start afresh the PIN, as the only party with real green calling in Romania, to stand for elections for the European Parliament in 2009 to represent Romania from within the parliamentarian political group that you co-preside.
Saturday, on the 14th of March 2009, PIN will organise the first national congress, where the main organisational and action guidelines will be laid out for the European elections and where it can be decided to assimilate other political parties with green calling from Romania.
Bucharest 09-March-2009
......................................
Realizand faptul ca in Parlamentul European, grupul verde ecologist este pe locul patru in clasamentul grupurilor parlamentare si ca aceasta miscare politica este in continua crestere, Virgil Magureanu, fostul director al Serviciului Roman de Informatii, anunta public inceperea unui plan diabolic de coagulare si control a aripii verzi ecologiste din Romania, folosind un clan de interpusi a caror relatii duc catre patria lor de interese - Rusia.
In spatele acestei diversiuni prin interpusi, initiate de Magureanu, au intrat in joc Cosmin Gusa, Costel Bobic, Maricel Pacuraru, Sorin Ovidiu Vantu etc. Mentionam si faptul ca acest asalt asupra miscarii verzi ecologiste a aparut dupa esecul proiectului lor de a constitui un partid puternic al sindicatelor.
Costel Bobic si Maricel Pacuraru, in anul 2004, au format Partidul Noua Democratie, in fruntea caruia l-au numit pe Marian Enache, un fost consilier al lui Ion Iliescu si fost ambasador la Chisinau. Ulterior, Maricel Pacuraru si Radu Munteanu, avandu-l in spate pe acelasi Costel Bobic, au format Blocul National Democrat, pe scheletul Blocului National Sindical.
Pe la inceputul anului 2007, Virgil Magureanu, declara la Iasi cu ocazia lansarii unei carti, ca in scurt timp, el va deveni liderul unui mare partid ecologist.
"Voi pune la punct o mare Alianta Verde, un mare partid ecologist. Vrem sa infiintam filiale in toate orasele, sa schimbam conducerile care stagneaza in filialele partidelor ecologiste existente, deoarece cred ca un partid de acest gen are sanse in Romania si la Parlamentul European. Vom reuni toate partidele ecologiste sub o umbrela puternica”, a declarat Virgil Magureanu, adaugand ca va reveni la Iasi peste doua saptamani, pentru a se implica in reorganizarea Partidului Ecologist si a relansa ecologismul.
Fostul director al SRI Virgil Magureanu si-a aratat "disponibilitatea de a se integra in miscarea ecologista", anunta un comunicat al Partidul Ecologist Roman - PER, condus acum 2 ani de fostul ministru PSD-ist al Mediului, Petre Lificiu. PER a avut la Iasi o intalnire cu ecologistii locali, la care au fost invitati Virgil Magureanu si Cozmin Gusa.
Copresedintele Partidului Verde - PV, Gheorghe Ionicescu, a fost si el contactat telefonic de Virgil Magureanu si i-a propus sa faca impreuna un mega partid ecologist, propunere respinsa insa de conducerea PV. Astfel, puciul pus la cale a esuat lamentabil, iar sustinatorii lui Magureanu au fost destituiti din functii si dati afara din Partidul Verde. In urma acestui refuz, asupra conducerii PV s-au exercitat numeroase presiuni, hartuiri in justitie si dezinformari trimise la Bruxelles, toate insa fara nici un success.
Ca urmare, s-au infiintat tot felul de alternative si partide ecologiste, cu intentia de a gasi o cale de deschidere pe acest culoar spre Bruxelles. Ultima diversiune ce se desfasoara in present fiind aceasta alianta fantomatica PAE in PIN.
Prin august 2007, presa mentiona deja aparitia aliantei Alternativa Ecologista, ce actiona chiar din vila ce apartine afacerilor familiei lui Maricel Pacuraru, in cladiriea din Sevastopol - acolo unde se afla agentia de turism „Perfect Tour“, patronata de sotia sa.
Initial, figurau ca fodatori ai acestei aliante: Partidul Verde, Partidul Uniunea Crestin Sociala UCS si Partidul Alternativa Ecologista , alaturi de organizatia neguvernamentala „Ecomondia”, Fundatia „Totul pentru Oameni”, Federatia Sindicala „Postasul”, Asociatia Pescarilor Sportivi Galati, Asociatia „Dreamline”, Fundatia „Actiunea Ecologista Româna”, Federatia „Com”, Asociatia „Prodemo”, Asociatia „Netline”, Asociatia „Echostil”, Federatia „P.H.G.”, Asociatia „Miras”.
Organizatorul principal al evenimentului, Radu Munteanu, ce se erija ca fiind secretar general al Partidului Verde ( fost secretar general al Partidului Blocul National Democrat, ulterior transformat in Uniunea Crestin Sociala si fost asociat cu Pacuraru in PDM Company SRL) a tinut in mod deosebit ca evenimentul sa arate precum o plenara a CC al PCR.
Presa mentionand si faptul ca Radu Munteanu este un fost activist al Partidului Comunist ( faptele aratand ca e programat de cativa ani sa constituie un nucleu verde–ecologist filo-rusesc), si are afaceri derulate prin intermediul sotiei lui Maricel Pacuraru, personaj urmarit si cercetat intr-o serie de dosare penale. Atat Alternativa Ecologista cat si afacerile lui Pacuraru si ale lui Radu Munteanu au sediul tot pe strada Sevastopol, acolo unde a ajuns sa-si aiba sediul chiar si Partidul Ecologist Roman.
Radu Munteanu declara pe atunci jurnalistilor ca AER este dispusa sa coopteze si Partidul Ecologist Roman, condus de Petru Lificiu, pe care l-au si invitat la discutiile preliminare constituirii Aliantei.
Fuziunea efectiva ar fi trebuit sa se incheie pe 15 septembrie 2007, dar s-a reusit blocarea tuturor combinatiilor. Alianta AER ar fi fost condusa de un Consiliu National de Coordonare, coordonat de Robert Esanu, ce se erija ca fiind co-presedinte al Partidului Verde.
(Foto: Istambul 2008 - Radu Munteanu si Robert Esanu alaturi de reprezentatii miscarii verzi-ecologiste din Moldova - un fost angajat al centralei MAE din Moscova si ulterior Chisinau, si un fost Colonel in armata rusa si ulterior in cea moldovena!)
Robert Esanu, un vorbitor nativ de limba rusa, ajunge pe meleagurile Romaniei sa protesteze impotriva finalizarii rectoarelor 3 , 4 de la Cernavoda, el avand se pare o afinitate pentru subiectele nucleare dupe ce si-ar fi facut armata pe submarine nucleare rusesti la Odessa, dupa cum mentioneaza presa!
Preocupat fiind de independenta energetica a Romaniei fata Rusia, ne-ecologicul Robert Esanu sugereaza chiar, dupa cum mentioneaza presa, ca in schimbul inchiderii reactoarelor de la Cernavoda sa se demareze o afacere eoliana cu capital rusesc folosindu-se de Vantu’ din Delta!
Planurile lui Magureanu, au intampinat insa si de aceasta data opozitie in randul Partidului Verde, singurul recunoscut de verzii europeni.
Dupa ce intr-o prima faza au reusit sa infiltreze in Partidul Verde mai multi membri din UCS, in frunte cu fostul secretar de stat de la Comunicatii, Florin Bejan, Magureanu a incercat sa puna mana pe partid.
Imediat dupa anuntul privind constituirea AER, vine insa bomba lansata de Partidul Verde pe site-ul sau, unde publica un comunicat oficial in care a anuntat ca „nu a incheiat nici o alianta electorala sau politica cu nici un partid, asociatie sau fundatie“.
„Cei care se reclama a fi reprezentanti ai Partidului Verde si semneaza in numele acestuia la constituirea acestei aliante sunt fosti membri ai Partidului Verde, exclusi din partid la inceputul anului. Ce este mai grav, este faptul ca acestia au fost si sunt incurajati si sprijiniti de persoane interesate in discreditarea acestui curent, unele dintre aceste persoane aratandu-si interesul pentru unificarea partidelor de orientare ecologista. Aceasta alianta declarata AER formata din partide care acum se doresc de orientare ecologista, are scopul de a induce confuzie in public, prin urmare asistam la o alta manevra a specialistilor in dezinformare dirijati din spate de personaje oculte. Subliniem ca Partidul Verde nu s-a asociat in aceasta alianta numita AER si afirmam cu certitudine ca se incearca manipularea opiniei publice in vederea discreditarii acestui partid si a curentului ecologist“, mentioneaza comunicatul Partidului Verde.
Presa a mentionat chiar faptul ca in incercarea de a se infiltra printre verzii europeni, un om de casa de-al lui Pacuraru a fost trimis la Bruxelles cu o oferta de afaceri.
Dupa modelul romanesc, era vorba de o mita mascata camuflata sub forma unei sponsorizari oferita verzilor europeni. Avertizati de liderii PV de la Bucuresti, ecologistii europeni au respins oferta, inchizandu-le atunci accesul spre Bruxelles.
Eforturile clanului Magureanu pentru a pune mana pe miscarea verde ecologista continua, insa lupta mutandu-se in instantele de judecata unde Partidul Verde, este hartuit cu procese declasate de pucistii lui Magureanu dati afara din PV.
O alta incercare de coagulare a miscarii verzi ecologiste sub bagheta lui Magureanu a fost sesizata de presa cand liderul PIN Cozmin Gusa , ce declara ca a doua lui patrie este Rusia, a parasit precipitat dezbaterile la o motiunea de cenzura pentru a onora o invitatie a "prietenului" sau Virgil Magureanu, la o intalnire in biroul acestuia, pentru a discuta infiintarea unei coalitii a verzilor in Romania.
Gusa a confirmat intalnirea din Piata Victoriei, la care au mai participat si Alexandru Ionescu, vicepresedinte in Actiunea Populara a lui Emil Constantinescu, si Robert Esanu, fost vice in Partidul Verde, de unde a fost exclus dupa ce a incercat sa ofere partidul pe tava lui Magureanu.
Initial, liderul PIN, Cozmin Gusa, a negat participarea sa la discutia privind infiintarea coalitiei verzilor, dar ulterior, pus in fata evidentelor, a recunoscut prezenta sa la intalnirea din biroul lui Magureanu. Intrebat fiind de presa, daca intentioneaza sa intre cu PIN in aceasta coalitie, Gusa a precizat ca nu s-a decis deocamdata, fiindca in aceasta miscare au interese si Sorin Ovidiu Vintu si Maricel Pacuraru. Iata ca intre timp planul este realizat si PIN fuzioneaza cu PAE (coordonat de Radu Munteanu si Robert Esanu) si bate acum la usa din dos a verzilor europeni.
La sfarsitul lunii octombrie 2008, in calitate de purtator de cuvant al Partidului Verde, am participat la conferinta de la Isambul, cu tema Securitate si Ecologie la Marea Neagra, organizata sub auspicile verzilor europeni. Surpriza! In seara primirii delegatiilor, in timp ce eram intr-un dialog in engleza, ma trezesc ca un personaj nou sostit imi intinde o carte de vizita si se prezinta - “Robert Esanu, co-presedinte Partidul Verde!”
(Foto: Esanu Robert pe post de translator pentru Radu Munteanu - delegatul PER nevorbitor de engleza trimis la o conferinta internationala!)
Iar celalat personaj ce-l insotea, imi intinde un card si se prezinta “Ing. Radu Munteanu, de la PAE, ca delegat al Partidului Ecologist Roman !”
Dupa o discutie ferma, si precizarea ca in urma celor aflate intentionez sa dau un comunicat de presa, Robert Esanu pricepe ca este un impostor ce-si aroga functii pe care nu le mai detine, si ca se prezinta a fi reprezentatul unui partid, care nu numai ca nu la delegat oficial, dar din care a fost exclus chiar si ca simplu membru!
Vazand ca nu le mai tine diversiunea si ca nu se asteptau sa dea ca delegat oficial al Partidului Verde la Istambul de “acest Laurentiu Fulga”, Esanu o da cotita si recunoste ca il insoteste pe Radu Munteanu care e delegatul PER, partid ce fusese invitat ca observator. PER nefigurand nici pe lista semntarilor oficiali ai rezolutiei finale adoptate la Istambul.
Interesant e faptul ca la Istambul, Rober Esanu a solicitat intr-o interventie federalizarea Moldovei si a Georgiei (planul rusesc!), in ziua discutiilor despre securitatea la Marea Neagra! Adica o parte sa treaca sub control NATO, o parte sun controlul patriei lor de interese - Rusia?
Diversiunile si intoxicarile securisto-comuniste ale clanului Magureanu si disperarea cu care vor sa inhate Partidul Verde - singurul partid din Romania membru al verzilor Europeni, continua.
Astfel, in 2008, Robert Esanu trimite o scrisoare verzilor europeni, prin care le cerea sa-l recunoasca pe el de sef, incercand sa dezinformeze ca el ar fi recastigat in instanta functia de conducere de la Partidului Verde si ca urmeaza sa-l uneasca cu PER-ul, dezinformand prin omisiune ca dupa sedinta prin care a fost destituit din functie, a urmat o alta sedinta statutara prin care a fost si exclus definitive din partid! Insa site-ul www.verzii.ro si Tribunalul Bucuresti unde sunt inregistrate oficial partidele politice si structura de conducere, spune cu totul altceva fata de ce afirma Esanu mai jos.
....
To EGP Committee
Please find attached the judges' decision in the dispute with Ionicescu from June 13, 2008, both in original and translated in English; it is the same decision I gave you in Ljubljana.
Also please find attached the judges' last decision in the same dispute from November 3, 2008, both in original and translated in English.
As you will see, after several previous favorable decisions to Ionicescu, judge decided this time that the truth is on my side. It is the final decision and Ionicescu is no more entitled LEGALY to represent Romanian Green Party (Partidul Verde) in relations with EGP.
Now, according to above-mentioned decision, I am co-president of “Partidul Verde”.
I had represented FER (Ecological Federation of Romania) in EFGP since 1998, and “Partidul Verde” - since 2005.
Regarding the above mentioned facts, I request EGP Committee:
1. To change immediately in official EGP documents and in www.europeangreens.org the name of the persons who are entitled to represent Partidul Verde.
2. To invite no more Ioncescus’ putschist group as official representatives of Partidul Verde at EGP meetings.
A few words about current situation:
After stealing Partidul Verde with new allies, after a short period of time Ionicescu got into a fight even with them. So, on 26th of July, Ionicescus’ fraction split in two groups. They held in the same day two different congresses and excluded each other from their “powerful” party. At this moment there are 8 litigations in court between the 2 groups.

Partidul Verde (Ioncescus’ putschist group) and Partidul Ecologist (PER) signed an electoral Alliance, and will go together in parliamentary election on November 30. We encouraged this Alliance in order to create premises for a future unification. At the same time PER made the unification with Partidul Alternativa Ecologista (PAE), and PER Executive President is now Mr. Radu Munteanu (former Secretary General in Partidul Verde and later Secretary General in PAE). Honorific President of PER is Mr. Prof. Dr. Alexandru Ionescu, who is at the same time Honorific President of Partidul Verde.

In a few months, may be in a half year, after I will win all the litigations in court, Partidul Verde will unify with PER. The new Party will be lead by PER President Danut Pop, Robert Esanu, Radu Munteanu and other people according to new Congress Decision. The honorific President of the new party will be Mr. Prof. Dr. Alexandru Ionescu.


Kind regards,
Co-President of Partidul Verde
Esanu Robert
.....
Daca verificati e-mailurile trimise in ultima vreme de Partidul Ecologist Roman - PER, veti realiza ca sunt venite de pe o adresa de e-mail cu …@pae.ro, vechea adresa de e-mail a PAE. Daca consultati comunicatele de presa ale PER veti realiza ca va invita la conferinte de presa in sediul de pe Sevastopol, in barlogul lui Maricel Pacuraru. Site-ul PER www.per.ro, preciza ca personajul Radu Munteanu este deja Presedintele Executiv al PER!
Se pare ca inhatarea PER–ului de catre Maricel Pacuraru a fost posibila prin problemele financiare si firmele lui Danut Pop, personaj aflat in conducerea PER, care in schimbul unor afaceri cu Maricel Pacuraru a scapat de necazuri financiare dar a oferit PER ul pe tava clanului condus de Magureanu.
Recent insa, la revolta unor filiale PER, se pare ca gasca Radu Munteanu si PAE si-au facut bagajele si au trecut in bratele PIN, visand ca impreuna cu Robert Esanu (personaj ce inca isi mai gaseste prosti care sa-l creada ca el va castiga in istanta PV si si ca el va fi seful verzilor din Romania!) sa o duca pe Lavinia Sandru de pe centura politicii romanesti pe gazonul verde european.
Isi fac iluzii desarte cei care viseaza asta, fiindca la Bruxelles se stie deja foarte bine cine este si ce interese reprezinta PIN - „partidul celor doi” (ramas intre timp de forma si fara Gusa), partid aparut dupa ce au fost dati afara din PD, ca urmare a puciului nereusit prin care au vrut sa puna mana pe conducerea PD-ului, dupa ce Basescu fusese ales presedinte.

La Bruxelles se stie foarte bine despre planul filo-rusesc a lui Magureanu, Vantu, Gusa, Pacuraru, Munteanu, Esanu de a crea o gasca oculta verde-ecologista in Romania prin care sa acceseze fonduri europene pe diverse proiecte de mediu pentru Delta sau asa zise proiecte de ecologizare a unor zone si localitati! Dorinte recunoscute recent chiar de Gusa si de Vantu.

Gusa, Lavinia si partidul lor „PAE in PIN” nu are nici o sansa sa acceada in randul verzilor europeni, doar ca viseaza ei banii UE, in timp ce in numeroase randuri Gusa si PIN a atacat in mod public strcuturile europene si s-a declarat impotriva UE!

Ca sa nu mai amintim de implicarea lui Cosmin Gusa in anturajul oligarhilor rusi pe care i-a adus ca „investitori” ajutandu-i sa puna mana printre altele pe Industria Sarmei din Campia Turzii. Sau sa amintim de prietenia lui Gusa si Lavinia Sandru cu mafia masoneriei ruse al carui exponent, Alexander Kondyakov a venit la Bucuresti sa coordoneze incercarea puciului cu suspendarea Presedintelui Basescu.

Cosmin Gusa ce declara cu nonsalanta ca a doua lui patrie e Rusia, a fost pus secretar general in Guvernul Nastase tot la presiune ruseasca, pozitie de unde a fost zburat in momentul in care gasca mafiotilor lui Nastase a simtit cum se deturnau sacosele cu bani ce veneau de la Constanta!

Interesant e faptul ca imediat dupa vizita ministrului de externe PSD, Cristian Diaconescu, la Moscova, Gusa e pus capusa ruseasca in ceafa lui Geoana, ceea ce ar trebui sa dea serios de gandit americanilor si europunilor vis a vi de ce politica va face de acum inainte PSD. Si dupa cum recunoaste deja Gusa, el are misiunea ruseasca de a lupta alaturi de PSD pentru detronarea Presedintelui Basescu la presidentialele din toamna si intoarcerea Romaniei cu fata catre rusi.

Valoarea politica nesemnificativa a lui Cosmin Gusa si Lavinia Sandru, respectiv PIN, a fost insa aratata in cateva tururi de votare ce i-au lasat mereu pe centura politicii romanesti. Iar Gusa, prietenul fostului sef al Securitatii ceausiste, generalul Vlad Iulian, si al primului sef al SRI Virgil Magureanu, si proaspat partener in afaceri a lui Sorin Ovidiu Vantu (angajatorul sutelor de fosti securisti) si-a vazut respectul de care se bucura in randul romanilor, mai ales prin proba de 100 m alergare viteza data la Universitate, cand era sa fie lisat de popor. Asta e adevarata valoarea politica a lui Gusa, adus capusa ruseasca in ceafa lui Mircea Geoana, o ceapa degerata tinuta in vitrina politica de interesul rusesc.

Publicat in ZONA INTERZISA (www.zonainterzisa.ro ) si Ecologistul (www.ecologistul.info)

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours