Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

PDL Iasi si-a stabilit sefii de institutii si candidatul la Parlamentul European

PDL Iasi a anuntat, duminica, numele a 16 persoane desemnate sa coordoneze politic institutiile deconcentrate care i-au revenit in urma protocolului cu PSD, dar si candidatul la Parlamentul European, democrat-liberali nominalizandu-l pe actualul senator Dumtru Oprea.

"Domnul senator Dumitru Oprea a obtinut sustinerea BPJ Iasi cu o larga majoritate. Apreciem ca putem avea o sansa reala de a adjudeca un loc eligibil numai in masura prezentarii unui candidat care sa-si sustina cauza cu aceleasi atribute - experienta in Parlamentul European - ca si ceilalti candidati importanti din tara", se arata intr-un comunicat de presa al organizatiei PDL Iasi, citat de Newsin.

Dumitru Oprea a fost desemnat, in toamna anului 2007, eurodeputat din partea PDL Iasi, ulterior renuntand la aceasta functie pentru a candida pentru un post de senator in cadrul Parlamentului Romaniei, mandat pe care l-a castigat. Daca va iesi din nou eurodeputat, in Colegiul nr.5 Tatarasi Senat se vor organiza alegeri anticipate.

Pentru functia de vicepresedinte la Consiliul Judetean si de viceprimar al municipiului Iasi, PDL i-a propus pe Constantin Serban si Gabriel Grigore.

Liviu Bulgaru, Iulian Serban, Valerica Andronache si Narciza Nedelcu au fost  propusi pentru sefia Centrului Regional de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit, Casa Judeteana pentru Asigurari de Sanatate, Inspectoratul Teritorial in Constructii Nord-Est si, respectiv, Oficiul Judetean de Cadastru.

Vama Iasi va fi condusa de Mihai Arcana, persoana care a ocupat diverse functii in cadrul structurilor vamale in ultimii zece ani. La Directia Silvica a fost nominalizat Valentin Clain, actual director tehnic Romsilva. Radu Negrescu, membru PDL ce conduce organizatia oamenilor de afaceri a partidului, a fost propus pentru functia de comisar-sef al Oficiului Regional pentru Protectia Consumatorului.

Subsecretarul de stat in Ministerului Tineretului si Sportului, Ciprian Paraschiv, va conduce Directia Judetean de Sport, iar consilierul local municipal Radu Ursanu va fi numit la sefia Directiei Judetene de Tineret. Un alt membru al legislativului local, Catalin Toma, va fi noul sef al Institutului Regional pentru Sanatate si Igiena Publica, iar Adrian Zavloschi si Iulian Traboanta vor conduce Directia Judeteana de Cultura si, respectiv, Inspectoratul Teritorial de Munca.

La sefia Garzii Financiare va fi numit Viorel Ungureanu, comisar in cadrul acestei institutii de peste opt ani, in timp ce Radu Mironeanu va conduce Directia Regionala de Posta, iar Pavel Hodea va primi sefia Registrului Auto Roman. Democrat-liberalii au mai nominalizat-o pe Liliana Romaniuc pentru un post de inspector scolar general adjunct.

PDL Iasi nu a stabilit inca sefii pentru alte trei institutii: Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca, Agentia de Protectia a Mediului si CFR Infrastructura.

Liderii PSD Iasi au anuntat, saptamana trecuta, sefii in cazul a jumatate din institutiile care i-au revenit in urma protocolului incheiat la nivel local cu democrat-liberalii.

Publicat Duminica, 1 Martie 2009 - 14:56
Cuvinte cheie: Dumitru Oprea, PDL Iasi | Afisari: 65,535
Comentarii (1)
stere, Iasi (Joi, 12 Martie 2009 - 08:25)
cum s-au stabilit acesti directori? unde este noul director al Inspectoratului scolar judetean Iasi? Unde este noul director si noii directori ai institutiilor din iasi?????

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours